Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Pompadaki bu hileye dikkat!

10 Nisan 2015 Cuma::

Araç sahipleri pompadaki bu hileye dikkat! EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'a gazyağının motorine karıştırılarak piyasaya sürüldüğünü açıkladı.


Yazı Boyutu : A A A A

PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş ve PÜİS Yönetim Kurulu Üyesi Güner Yenigün, akaryakıt bayilerinin ve sektörün sorunlarını aktarmak üzere EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'ı bugün ziyaret etti.

Ziyarette, tavan fiyat uygulaması, akaryakıt piyasasında maliyetin altındaki fiyatlarla yapılan satışlar, Taşıt Tanıma Sistemi, nakliye ücretleri, dağıtıcı ve bayi karları gibi konular ele alındı. PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, akaryakıt piyasasındaki kayıt dışı faaliyetler nedeniyle öldürücü boyutta bir haksız rekabet yaşandığını dile getirerek, "Takdir edersiniz ki, bir ürün maliyetin altındaki bir fiyatla satılıyorsa, orada mutlaka kayıt dışı bir faaliyet vardır. Yaptığımız çalışmalarda gazyağının motorine karıştırılarak piyasaya sürüldüğünü tespit ettik. Ayrıca ÖTV'siz yakıtlar da amacı dışında illegal olarak piyasada pazarlanıyor. EPDK'dan bu olumsuz tablonun ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz" dedi.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz bunun üzerine ilgili dairelere gazyağının mercek altına alınması ve bir suistimal varsa sona erdirilmesi talimatını verdi. Görüşmede, sektördeki kayıt dışı faaliyetlerin önlenmesi konusunda PÜİS'in EPDK ile yapacağı işbirliğinin çerçevesi de görüşülerek karara bağlandı.

PÜİS Genel Başkanı Okumuş ziyarette ayrıca tavan fiyat uygulaması sonrasında hem dağıtım şirketlerini hem de bayileri rahatlatacak bir kar payının verilmesi talebini EPDK Başkanı Yılmaz'a ileterek şunları söyledi:

"Doğayla birlikte sektöre de bahar gelmesini istiyoruz. Dağıtıcıları da bayileri de memnun edecek bir tablonun oluşması için her iki kesimi de rahatlatacak bir kar payını vermenizi talep ediyoruz"

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ise bu talebi olumlu karşıladığını belirtti. Kaynak: AA
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.