Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Dolar baş döndürdü!

10 Nisan 2015 Cuma::

Dolardaki küresel değer kazancı ile dolar/TL 2,64`ün üzerine çıktı. Dolar daha sonra dakikalar içinde tekrar 2.6350 seviyesine gevşedi.


Yazı Boyutu : A A A A

Dolar haftanın son işlem gününde gelişmekte olan para birimleri karşısında yükselirken, yurt içinde de rekora yöneldikten sonra tekrar gevşedi. Güne 2,62'nin altına başlayan dolar 16 Mart'tan sonra ilk kez 2,64'ün üzerine çıkarak 2,6416'yı gördü.

Dolara dakikalar içerisinde ise tekrar 2.6322'ye kadar gevşedi. Dolar endeksi ise 99,31'i aşarak 3 haftanın zirvesine yükseldi. Dolar 13 Mart'ta 2,6488'le tüm zamanların rekorunu kırmıştı.

'FED TUTANAKLARI DOLAR LEHİNE GÖRÜNÜM SAĞLADI'

ALB Forex Analisti ve UZMANPARA yazarı Enver Erkan, dolarda Fed tutanakları sonrasında yeniden oluşan değerlenme eğiliminin yansımalarının dolar/TL paritesinde de olduğunu söyledi. Dolar endeksinin mart ayı Fed toplantısından bu yana geçen sürede bir mola verdiğine ve kısmi gevşeme yaşadığına dikkati çeken Erkan, sözlerine şöyle devam etti:

'GÖRÜNÜM YUKARI DOĞRU'

"Bu gevşemede Mart ayı tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin altında 126 bin gelmesinin de payı vardı. Bunun dolar/TL paritesine yansıması da 2,55 seviyelerine doğru gevşeme oldu, ancak paritede bir süredir kısmi toparlanma görülmekteydi. Bu hafta açıklanana Fed tutanakları piyasalarda dolar lehine görünüm olmasını sağladı ve bu kapsamda dolar endeksinde yeniden 99-100 aralığına doğru hareketlenme gördük. Geniş resimde 2,55 – 2,65 dalgalanma bandında seyir devam etmekle birlikte, şu anda dirence daha yakınız. Bu da görünümün yukarı doğru olduğunu göstermektedir."

HANGİ SEVİYELER TAKİP EDİLMELİ

2,6480 yakın vadede en yakın direnç olmakla birlikte, iç ve dış kaynaklı gelişmelerin yakından izlenmesi gerektiğine vurgu yapan Erkan "Türkiye'de cari açığın beklentilerin üzerinde gelmesi ve Moody's öncesinde içeride yaşanan stres de mevcut olsa da gelişmekte olan ülke kur sepetinde liraya özel bir ayrışma gözükmemektedir. Gelişmekte olan ülke para birimleri dolara karşı ortalama yüzde 1'lik kayıplar yaşamaktadır.

'GLOBAL BAZDA DEĞERLEME VAR'

Dolardaki global bazda değerlenme bu kapsamda pariteyi yukarı taşımaktadır. Önümüzdeki hafta ABD'den açıklanacak TÜFE ve perakende satış gibi önemli datalarda iyimserlik görürsek parite bu zirve seviyelerini de aşarak 2,70'e yol alabilir. Geniş resimde 2,60 ve 2,55 önemli destekler olmakla birlikte, 2,55 aşağısında kalıcılık çok olası görünmemektedir" diye konuştu. (Milliyet)

Anahtar Kelimeler: dolar, ,

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.