Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İş Yönetimi
Print Al

Az Çalışıp Çok Kalkınmak

16 Mart 2015 Pazartesi::

Uzun geçen toplantılar, bitmeyen mail okumaları, kök nedene inmeden anlık çözümler nedeniyle tekrar eden hatalar vb. Herhangi biri size tanıdık geldi mi?

Yazı Boyutu : A A A A

Gerçekten gerekliliği tartışılır bir toplantıyı yapmaya gerek var mıdır? Katılımcıların gündemi bilmeden, hedeflerden haberdar olmadan katıldıkları bir toplantı zaman kaybından başka bir şey olmuyor. Toplantı, fikir üretmekten ziyade çatışmalarla geçiyorsa hiç yapmamak daha iyi.

Gereksiz telefon ve mailleşme trafiğide bunun bir diğer versiyonu. Bazen mail okumaya öyle bir dalıyoruzki zamanın nasıl geçtiğini fark ketmiyoruz bile.

Aslında verimsiz çalışmanın en büyük dostu aynı hataları tekrar tekrar yapmak olsa gerek. Hataları kök nedenlerine inmeden günlük olarak çözmeye çalışan yöneticiler ve tüm birim aslında ne kadar zaman kaybettiklerinin farkında değiller midir? Bir departman bütün ekibiyle işimizi en iyi, en doğru ve en hızlı şekilde nasıl yaparız diye sormuyorsa mesai yaptığında da çok fazla şikayet etmemelidir.

Capital'in Yenibiris.com'la birlikte yaptığı ankete göre;

Mesai saatinizin ne kadarında aktif olarak çalışıyorsunuz sorusunun cevabı

%75- 3 saat, %16- 4 saat, %5- 5 Saat ve %4'ü 6 saat cevabını vermiş.

Şirket bilgisayarlarını her ne kadar internet erişimine kapasanızda artık akıllı telefonlar (Online bankacılık, alışveriş siteleri ve sosyal medyada zaman geçirildiğini) gerçeğini kabul etmek zorundayız. Sık sigara ve çay molaları ile eş, arkadaş ve çocuklarla yapılan görüşmelerde işi bölen etkenler arasında.

Yandaki infografikde de görüldüğü üzere İngiliz, Japon, Kanadalı, Amerikalı, Fransız, Hollandalı ve Almanlardan daha fazla çalışyoruz. Üstelik öyle 1-2 saat falan da değil haftada 10-15 saat fazla çalışmaktan bahsediyoruz.

Yapılan araştırmalar yılda 1865 saat çalıştığımızı gösteriyor. Almanlar 1397 saat çalışırken, Fransızlar 1479 saat İngilizler 1654 saat, Kanadalılar 1710, japonlar 1745 saat çalışıyorlar. Amerikalılar 1790 saat çalışırken en az çalışanlar 1381 saatle Hollandalılar oluyor. Bu durumda Alman ve Hollandalılardan nerdeyse yılda 500 saat fazla çalışıyoruz. Fransızlardan 400 İngilizlerden de 200 saat fazla çalışıyoruz. Japonlardan da 100 saat fazla çalışıyoruz.

2011 yılında (resident + abroad) 1.177 patent almışız. Bununla birlikte bizden yılda 100 saat az çalışan Japonya yaklaşık 205.000, 200 saat az çalışan İngiltere 18.000, 400 saat az çalışan Fransa 35.000, yaklaşık 500 saat az çalışan Hollanda 15.000 ve Almanya ise 73.000 patent almış.

Sadece çalışanlar, yöneticiler ve patronlar olarak değil şu verimlilik işini hep beraber düşünmemiz gerekiyor...

Anahtar Kelimeler: çok çalışmak,

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.