Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Kişisel Gelişim
Print Al

Güçlü İletişim İçin Olmazsa Olmazlar

14 Mart 2015 Cumartesi::



Yazı Boyutu : A A A A


Dinleme becerisi

İletişimde başarılı olan kişilerin ortak özelliği detayları iyi gözlemlemeleridir. Detayları da ancak dinleme beceriniz gelişmişse yakalayabilirsiniz. Unutmayın iletişim sadece konuşmak ibaret değildir. İyi bir dinleyici olmak, iyi iletişimci olma yolunda atılacak çok önemli bir adımdır.

Empati

Bazen konuşurken kırıcı olabilirsiniz. Sadece kendi istekleriniz, düşünceleriniz ve egolarınız devrede olabilir. Fakat iletişim hiçbir zaman tek tarafın arzuları doğrultusunda devam etmez. Kendinizi karşınızdaki kişinin konumuna oturttuğunuz ve onun penceresinden bakmaya başladığınız zaman, iletişimde daha etkili olmaya başladığınızı göreceksiniz.

Açık sözlülük

İletişimde bir diğer olmazsa olmaz ise kendini net bir şekilde ifade edebilmektir. Söylemek istediklerimizi söyleyemedikten sonra bunları içimizde biriktirmeye başlarız. Bir süre sonra bu birikimler bizi patlama noktasına getirir. Açık, net ve anlaşılır konuşmamın hiçbir zararı yok, aksine ne kadar açık sözlü olursak, kendimize olan güvenimiz o kadar artar.

Güçlü sorular

İşin içinden çıkmanızın zor olduğu ya da iletişimin tıkandığı noktalarda karşı tarafa soracağınız yerinde ve güçlü sorular, iletişim düğümünün bir anla çözümleye başlamasını sağlayabilir. Böylece her iki taraf açısından da belirsizlik olarak algılanan bazı konuların cevabı kendiliğinden gelmeye başlar.

Bilgi

İnsan bilmediği ya da cahil kaldığı konularda iletişimde zorlanır. Bu gibi durumlarda konuşmamak en akıllıca yöntemdir. Bilgimiz arttıkça konulara ve iletişime hakimiyetimizde artacağından iletişimde bilgi, elimizi oldukça güçlendiren bir kavramdır.
Kaynak: www.cvhunter.net
- See more at: Olmazlar#sthash.NSbXbGWN.dpuf

Anahtar Kelimeler: Güçlü İletişim,

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.