Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

M.B. Başkanı; 45 yılın en düşük enflasyonu olacak

27 Ocak 2015 Salı::

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, yılın ilk enflasyon raporunu açıkladı. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı 45 yılın en düşük enflasyonu olacak dedi.



Yazı Boyutu : A A A A

SON 45 YILIN EN DÜŞÜK ENFLASYONU

Başçı, "Para politikasında temkinli yaklaşımın olumlu sonuçlarını almaya başladık. Enflasyondaki düşüş eğilimi bu aydan itibaren hız kazanacak. Faiz indirim sürecini Ocak ayından itibaren başlattık. Bu yıl sonunda son 45 yılın en düşük enflasyonunu görmek mümkün" dedi. Merkez Bankası Başkanı, "Petroldeki düşüş, enflasyon ve dış denge de ekonomiyi olumlu etkileyecek. Dış talepteki zayıflama eğilimi ile büyüme ılımlı seyrediyor" diye devam etti.

YÜZDE 5'E YAKLAŞACAK

Başçı, "Gerileyen petrol fiyatları, 2015'te birikimli kur etkisinin azalması, gıda fiyatlarının etkisiyle enflasyonda kayda değer gerileme bekliyoruz. Yıl ortasında yüzde 5 hedefine uyumlu seviyelere yaklaşacak. Çekirdek enflasyon eğilimleri düşmeye devam ediyor" dedi.

Başçı, "İç talepte yaşanacak kademeli artışla büyümede ılımlı artış bekliyoruz" diye devam etti.

ENFLASYON BASKILARI SINIRLANACAK

Başçı, "Kredilerde mevcut eğilimlerin önümüzdeki dönemde devamını öngörüyoruz. Bu da orta vadeli enflasyon baskılarını sınırlayacak, cari dengedeki düzelmeyi canlandıracak" dedi.

BELİRGİN BİR İYİLEŞME OLACAK

Başçı, yılın ilk çeyreğinde TÜFE'de belirgin bir iyileşmenin olacağını da belirtti ve Başçı, "Enflasyonun yıl ortasında hedefe yaklaşacağını inanıyoruz" diye konuştu.

PETROL ETKİSİ

2014 yıl sonu itibariyle çekirdek enflasyonun yüzde 5'e yaklaştığını söyleyen Başçı, bu dönemde petrol fiyatlarındaki düşüşün etkisinin görüldüğünü ifade etti. Başçı, "Yılın son çeyreğinde petrol fiyatlarının düşmesinin enflasyona olumlu etkisini izledik" dedi.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.