Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Şirket Kültürü
Print Al

Çalışan ilişkileri ihmale gelmez

21 Mart 2013 Perşembe::

İş dünyasında network, yani ilişkilerin önemi giderek artıyor. Özellikle de çalışan ilişkileri... Çünkü X ve Y kuşağı çalışanların beklentilere birbirinden farklı. Çalışan ilişkilerinizi sağlam tutmazsanız ’kilit çalışanları’ kaybedebilirsiniz.

Yazı Boyutu : A A A A

ŞU ’İLİŞKİ’ DEDİKLERİ ŞEY VE PERFORMANS

Son yıllarda iş dünyasında ’ilişki yönetimi = performans’ formülü işe yararlığını kanıtladıkça ERM eğitimlerinin taliplileri artıyor

Çalışan motivasyonu ve iş verimini artırmak için çeşitli insan kaynakları metotları uygulayan şirketler Türkçeye "Çalışan İlişkileri Yönetimi" olarak çevrilen ERM kavramı üzerinde de durmaya başladı. Klasik insan kaynakları uygulamalarından biraz farklı olan bu sistemde sadece insan kaynakları departmanı değil yönetim ekibinin tamamı ERM eğitimlerine katılıyor. "Çalışan ilişkilerinin yönetimi sadece insan kaynakları bölümlerine bırakılamaz" diyen Professional Life Institute Genel Müdürü Figen Zekier, dünyada bu yöntemin şirketlerin rekabet silahlarından biri haline geldiğini ifade ediyor. Zekier, ERM’nin Türkiye’de de önümüzdeki üç yıl içinde hızla yayılacağını belirtiyor ve ekliyor: "Çünkü Y ve Z kuşaklarının yönetimsel gereksinimlerindeki farklılıklar, kilit çalışanların elde tutulması, çalışan yaşam döngüsü gibi kavramlar şirketlerin toplam performansları için hayati önem taşıyor." ERM eğitim ve danışmanlık faaliyetlerini, merkezi Avusturya’da bulunan Worldwide Education ile birlikte yürüten Zekier, şirketlerin ERM süreçlerindeki mevcut durumunu proje hazırlık safhasında analiz ederken dört ana konuya baktıklarını dile getiriyor. Zekier, stratejik yönetim, insan kaynakları, iç denetim ve risk yönetimi olarak adlandırılan süreçlerdeki mevcut duruma göre kuruma özel bir yol planı oluşturduklarını belirtiyor.

Kilit çalışanlara dikkat!
ERM’de "kilit çalışanlar" oldukça önemli bir pozisyona sahip. Figen Zekier, "Kilit çalışan kavramı unvan ve kıdemden bağımsız olarak, çalışanın bugünkü ve gelecekte öngörülen değeriyle ilgilidir" diyor. Yani alt pozisyondaki bir çalışanın şirket açısından önemi yöneticiden daha yüksek olabiliyor. Zekier, bu ’ayrıcalıklı’ çalışanların sadık çalışan haline getirilmesinin kritik bir konu olduğunu ifade ediyor.

Kaynak: İşte İnsan / Elif Akın , Link : www.isteinsan.com.tr

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.