Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

25 yaşında tekstil patronu oldu

14 Mart 2013 Perşembe::

Hükümetin geçmiş yıllarda başlattığı kadınları ‘patron’ yapma projesi tuttu.

Yazı Boyutu : A A A A

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın KOSGEB desteğiyle verdiği hibe krediler, 3 bin kadını kendi işinin sahibi yaptı. Sanayi Bakanı Nihat Ergün, bugüne kadar 82 milyon liralık destek verdiklerini belirterek “KOSGEB’le 6 bin 500’ün üzerinde girişimciye ulaştık” dedi.

AK Parti Hükümeti’nin geçmiş yıllarda başlattığı kadınları ‘patron’ yapma projesi tuttu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın KOSGEB aracılığı ile başlattığı kadın girişimcilere 30 bin lira hibe desteği sağlanmasına ilişkin proje kapsamında, bugüne kadar 3 bin kadın kendi işini kurarak,patron oldu. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde KOSGEB’in desteği ile kendi işini kuran kadınlarla ilgili bir araştırma yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ilginç patronluk öyküleri ile karşılaştı.

6 bin 500 girişimciye ulaştı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, proje kapsamında kadın girişimcilere 30 bin lira hibe desteğinin yanı sıra 70 bin liraya kadar da faizsiz kredi desteği sağlandığını söyledi. Ergün, yaklaşık 6 bin 500 girişimciye 82 milyon liralık destek verildiğini, söz konusu girişimcilerin 3 binini ise kadınların oluşturduğunu söyledi.

DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK BAŞARI HİKAYELERİ

- 25 yaşında tekstil patronu oldu

25 yaşındaki Ece Salıcı Arıak, KOSGEB desteğiyle Ankara’da tekstil üretim atölyesi açtı. Arıak, hikayesini şöyle anlattı: “KOSGEB destekleri benim için çok önemliydi. Çünkü kendi dalımda, işe yeni başlayan bir girişimcinin satın alamayacağı tela presi, kalıp modelleme programı gibi pahalı ama işi bir o kadar da kolaylaştıran ve yapılan işin kalitesini artıran makineleri, ben KOSGEB yeni girişimci desteği çerçevesinde alabildim.”

- İşe çatı katında başladı

51 yaşındaki Elazığlı ev hanımı Ayşe Seyrek Akcan, doğal sabun üretimi yaparak kendi işinin patronu oldu. Asa Doğal Ürünler isimli firmasını evinin üst katında kuran Akcan “KOSGEB’den aldığım destekle doğal kozmetikteki ürün çeşidini ve sayısını ciddi anlamda artırdık. Ayrıca 35 çeşit bitki çayı ve katkısız salça üretimi ile meyve ve sebze kurusu paketleme işine girdik. Katıldığımız fuarlarda iş bağlantıları kurduk” dedi.

- Ameliyathane terliği üretiyor

KOSGEB’in desteği ile ameliyathane terlikleri üretimi ile iş hayatına başlayan Gökçen Bahadır Darı, aile şirketinden ayrılarak kendi şirketini kurdu. Türkiye’nin en büyük tıbbi aletler imalatçısı olan Bahadır Tıbbi Aletler firmasının 2. nesil yöneticisi olan Darı, şunları anlattı: “2008’de ailemin desteği ile İŞGEM’de girişimcilik maceram başladı. Ameliyathane terlik imalatına başladım. Motivasyon kaynağım ailem ve İŞGEM oldu.”

- Süt işleme tesisi kurdu

Osmaniye’de süt işleme tesisi kuran Sultan Daniş 68 yaşında. Daniş, hikayesini şöyle anlattı: “Küçük çapta hayvancılık yapıyor ve hayvanlarımdan elde ettiğim sütü hem tüketiyor hem de satıyordum. Asıl kârın bu sütü işleyip katma değer kazandıran işletmeciler tarafından kazanılıyor olması beni kendi işletmemi kurmaya teşvik etti. Şimdi 7 kişiyi istihdam eden bir iş kadınıyım.”

Star
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.