Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Liderlik
Print Al

Liderlik için en iyi şirketler

27 Şubat 2013 Çarşamba::

Lider şirketlerimiz Avrupa’daki benzerlerine göre dört kritik alanda daha avantajlı.

Yazı Boyutu : A A A A

Görevleri daha fazla esnekliğe imkan tanıyacak şekilde tasarlıyoruz. Hızlı iletişime uygun bir yapımız var. Müşteriye daha iyi odaklanabiliyoruz…
GLOBAL yönetim danışmanlığı şirketi Hay Group, 2005 yılından bu yana dünya çapında “Liderlik İçin En iyi Şirketler” araştırmasını yürütüyor. Aynı araştırmayı 2011’de Türkiye’de de başlatan grup, çalışmayı 110 şirketten 813 çalışanın katılımıyla gerçekleştirdi. Hay Group Türkiye Genel Müdürü Sylvia DeVoge, bu çalışmayla sadece liderlik için en iyi şirketlerin hangileri olduğunu belirlemek değil, aynı zamanda liderlik için en iyi şirketlerin neleri çok daha iyi iş performansı üretecek şekilde farklı yaptıklarını ortaya koymak istediklerini söylüyor. DeVoge, Türkiye’de liderlik için en iyi şirketlerin Avrupa’dakilerle karşılaştırıldığında, dört kritik alanda daha iyi sonuçlar elde ettiğini açıklıyor:

“Bu, görevlerin ani projelere yanıt verirken daha fazla esnekliğe imkan tanıyacak şekilde tasarlanmasını ve hızlı iletişime olanak sağlayan bir yapının oluşturulmasını içeriyor. Bu iki etkenin bir arada bulunması Türkiye’yi hız ve esneklik alanında güçlü kılıyor. Yine Türkiye, müşterilere odaklanma ve müşterilerin şimdi ve gelecekte neye ihtiyacı olduğunu düşünme konusunda da daha iyi sonuçlara sahip.”

DeVoge’a göre Türkiye, liderlerin genç çalışanlara şirketin gelecekteki ihtiyaçları doğrultusunda yenilikçi fikirleri destekleme konusunda imkan tanıması anlamında da üstün bir durumda. Bu sayede genç çalışanlar, inovasyon yapmak ve işe müşterinin gözünden bakmak için daha iyi bir konuma sahip oluyor.

DAHA FAZLA FIRSAT

Araştırmadan çıkan sonuçlardan biri de Türkiye’de liderlik için en iyi şirketlerin, ortalama şirketlere göre gerekli becerileri geliştirebilmeleri ve pratik yapabilmeleri için liderlerine daha fazla imkan tanıması… Ayrıca çalışanlarına, onların kapasitelerini genişletecek projelerde görevler verme konusunda da daha iyiler. Ama ortalama şirketler buna izin vermiyor ve kendilerine göre daha güvenli bir yoldan ilerliyor.

Türkiye’de gözlemlenen bir diğer fark da “karar alma”… Liderlik için en iyi şirketlerimizin liderleri, ortalama şirketlerle karşılaştırıldığında karar alma ve bunları uygulama konusunda daha fazla yetkiye sahip. Liderler çok daha güçlendirilmiş konumda.

Ortalama şirketlerdeki liderlerin değişen pazar koşullarına cevap vermek için gereken yetkiye sahip olma olasılığı, liderlik için en iyi şirketlerinkine göre yüzde 22 daha az. Halbuki değişen pazar koşullarına cevap vermek daha fazla inovasyon ve sonuç olarak daha hızlı sürdürülebilir büyümeyle sonuçlanıyor.

TAKIM ÇALIŞMASI ÖNEMLİ

Hay Group’un araştırmasına göre Türkiye’de iletişim de önemli bir konu. Sylvia DeVoge, Türkiye’de takım çalışmasına verilen önemin yeni ve heyecan verici bir eğilim olduğunu da vurguluyor. Liderlik için en iyi Türk şirketlerinde, takım çalışmasına ve aynı statüdeki çalışanlar arasındaki ilişkiye çok daha fazla önem veriliyor. Bu şirketlerde çalışanlar bunun için ödüllendiriliyor ve yine bunun için terfi ettiriliyor.

Türkiye’nin liderlik için en iyi (Ö) şirketi
1. Turkcell
2. Koç Holding
3. Unilever
4. Tüpraş
5. Renault
6. Ford Motor
7. 3M
8. Nestle
9. Toyota
10. Borusan Holding

Anahtar Kelimeler: liderlik, lider şirketler,

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.