Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İş Yönetimi
Print Al

Yöneticilik Bir Meziyettir

25 Şubat 2013 Pazartesi::

İş hayatındaki sıkıntılar sadece işin getirdikleriyle sınırlı değil elbette. Özellikle ekibinizdeki sorunlarla başa çıkmak ve çözüm üretmek çaba gerektiriyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Sorunun ne olduğunu tanımlayın

Yöneticilerin çalışanlarıyla ilgili çeşitli düşünceleri olabilir. Çalışanlarının ne kadar çalışkan, sebatkar olduğu ya da olmadığı gibi… Tüm bu özelliklerin yanı sıra bir de dillendiremediğimiz sıkıntılar yaşanabilir. Özellikle fiziksel görünüşle ilgili. Kılık kıyafet, saç sakal vs. Bu sorunlar kişisel sorunlara da tekabül ettiği için biraz daha sıkıntı olabilir. Sözcükleri iyi seçmek önemli. Sorunları zarif bir dille söylemek, söylerken de karşıdaki insanı korumak ve kollamak... “Benim için hiç önemi yok, ama birkaç gün takım giysen iyi olur” gibi cümleler çalışanların sizi daha iyi anlamasını sağlayacaktır. Zarafet her zaman daha başarılı sonuçlar doğurur.

Cevap vermesine fırsat verin

Bir diğer önemli nokta cevaba saygı duymaktan geçiyor. Bir yorumda bulunduğunuzda ya da sert çıktığınızda mutlaka karşınızdaki insana cevap hakkı verin. Onun kendini ifade etmesi iş birlikteliğinizin geleceği için de önem taşır. Bir çalışan kendini ifade etmeyi ne kadar iyi becerebiliyorsa karşılaştığı sorunlarda da o kadar iyi savaşır.

Takdir... takdir... takdir…

Çoğu yönetici herhangi bir sorun karşısında çalışanının geçmişte yaptığı iyi şeyleri unutarak hareket eder. Oysa profesyonellik bu değil. Bir rahatsızlığı dile getirirken konunun sapmamasına dikkat etmek gerek. Sadece hataları ifşa etmek amacıyla başlayan konuşma ters tepebilir. Bunun için öncelikle iyi taraflardan bahsetmek ve sonrasında konuya geçmek iyi fikir. Gerek profesyonellik gerekse pozitif anlamda çok daha iyi sonuçlar çıkacaktır.

Merhametinizi kaybetmeyin

İş dünyasındaki rekabet ve stres bazı duyguların zedelenmesine neden olabiliyor. Merhamet de bunların başında geliyor. “Sert” olarak ifade edilen yöneticilerden bahsederken bunu hissedebilirsiniz. Bu en çok, sert olarak ifade edilen yöneticiler hakkında konuşurken ortaya çıkar. “Acıma duygusu yok” cümlesinin sizinle birlikte anılmasına izin vermeyin. Çalışanın başına bir şey geldiğinde onların yanında olmak, kendilerini anladığınızı hissetmelerini sağlar.

Yönetici de özür diler

Genel bir kanıya göre ast-üst ilişkisinde özür dilemek tek taraflıdır. Yani sadece çalışanlar yöneticilerinden özür diler. Oysa yapılan araştırmalar bunun tam tersini gösteriyor. Özür dilemeyi bilen ve farkındalıkları olan yöneticiler özür dilemekten yüksünmezler, aksine bu özellikleriyle anılırlar.
yenibiris.com
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.