Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Etkinlik
Print Al

4. Dünya Döner Kongresi

26 Nisan 2013 Cuma::

4. Dünya Döner Kongresi 26-28 Nisan tarihinde İstanbulda Toplanıyor

Yazı Boyutu : A A A A

İrfan Söyler, Türkiye dahil 40 ülkeyi 200’ü aşkın şehri dolaştı. Döner’e hammadde sağlayan, Döner üreten, Toptan satan, lokantasında halka sunan ve bütün bu serüven içerisinde Peçetesinden makina üreticisine, Kesimhaneden, baharat ve katkı maddesi üreticisine kadar herkes ile konuştu, dinledi, sahibi olduğu Turkdoner Dergisinde, turkdoner.com’da yazdı. Ve dağınık coğrafyadaki bu işadamlarımızı 3 defa Antalya’da 5 yıldızlı otellerde biraraya getirdi.

Döner Kongreleri düzenliyerek Dünya genelindeki işadamlarını Türkiye’ye getiren İrfan Söyler’e Döner ve kongreyi sorduk.

Soru: Kongre yapma ihtiyacı nasıl doğdu?

Bütün uygarlıklar kendilerini dünya milletlerine tanıtacak marka ve ürün peşinde koşarlar. Bir kültürü ifade etmenin en kestirme yolu şüphesiz yemektir. Kültürler savaşının yaşandığı günümüzde kendini markalar ile öne çıkarmak isteyen devletlerin en büşük silahı yemek markalarıdır.
Büyük yatırımlar, devlet destekleri, maliyetli piar araştırmaları ile oluşturulan markalar o ülkenin kültürünün bayraktarlığını yapmaktadırlar.
Türkiye yemek markası konusunda hiç bir şey yapmamasına rağmen insanımızın gayretleri ve ürünün üstün özellikleri sebebi ile bir marka oluştu. Bugün Dünya’da bu markayı bilmeyen yok denecek kadar azdır. O ürünü görüp de Türkiye ile bağlantı kurmayan da yoktur.

Soru: İlk 3 kongre nasıl ve nerede gerçekleşti?

Döneri konuşmak, sektörümüzde olup bitenleri birinci ağızlardan takip etmek, yeni dostlar kazanmak ve geleceğe dönük plan ve projelerimizi olgunlaştırmak için bugüne kadar 3. Kez biraraya geldik.

1. Kongremizi 29 OCAK 2009 tarihinde Titanic Hotel Antalya’da,
2. Kongremizi 22 OCAK 2010 tarihinde Titanic Hotel Antalya’da,
3. Kongremizi de 11 KASIM 2011 Porto Bello Hotel Antalya’da başarı ile gerçekleştirdik.

Soru: Dönerin sorunları var mı?

Döner sektörü bireysel, bölgesel ve global sorunlar içerisinde. Anlamsız rekabet ortamı. İmbiss, Büfe, Lokantaların vurdum duymazlığı ve buna çanak tutan gereksiz rekabet şartları.. Toptancılarların sürekli fiyatı aşağı çekme gayretleri, üretim maliyetlerinin artmasına karşın ürüne zam yapamama, Et toptancılarının tekelci yaklaşımları, Markalaşma zaafiyeti, Bütün bunlara ilave olarak bölgesel ve ülke çapında Döner ismine ve şirketlerine gösterilen ön yargı, destek yerine engel olunma gayretleri..

Problemler çok... Ama hiçbiri çözümsüz değil. Ortak akıl ile aşılamayacak engel de yok... Herkes kendi evinin önünü süpürürse kendi işletmesi ve çalıştığı müşteriler ile prensiplerini uygulamaya gayret ederse; üreticiden son satıcıya hatta tüketici de kar edecek ve kaliteli döner daha fazla kar bırakarak piyasada olacaktır.

Soru: Dünya Döner Kongresinde neler vardı?

Türkiye ve Almanya Devlet yetkililerimiz ile sorunlarınızı, proje ve önerileri paylaştık.

Dünya’nın değişik bölgelerinden gelen saygıdeğer işadamlarımızın birbirleri ile güzel dostluklar kurması hem sektörün geleceği açısından çok önemli idi bunu başardık.

Toptancıların, Üreticiler ile, Restaurant sahipleri ile, Et üreticileri ve toptancıları ile biraraya gelmelerini hem salonda, panellerde hem otel içerisinde konforlu ortamlarda tanışmalarını sağladık.
Yeni çıkan teknoloji harikası makinaları fuar alanları oluşturarak sergiledik.
Yeni Yatırımcılar ile tanışma ve ortaklıklar kurulmasına aracı olduk, Daha dönerin girmediği bu ülkelerden gelen yatırımcılarımız ile ortaklık, birlikte çalışma stratejileri geliştirildiği gördük.

Uzmanların verdikleri seminerlere katılanlar; “Ben nerede yanlış yapıyorum” ya da “ Daha iyi neler yapabilirim” sorusuna sağlıklı cevaplar bulduğunuzu gördük.
40 yıldır biriken Döner sektörünün problemlerini bir anda çözmek hayalciliktir. Ama bir kamuoyu oluşturmak bizim görevimiz, Dünya’nın değişik ülkelerinden gelen işadamlarımız ile sorunları paylaşmak ve bu sorunları Devlet büyüklerimize ve basına aktarmak da hepimizin görevidir.

Soru: Konuklar hangi ülkelerden geliyorlar?

Konuklarımızın Geldiği Ülkeler:
Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Avusturya, Avusturalya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Belçika, Danimarka, Fransa, Hollanda, İspanya, İsviçre, İsveç, İtalya, İran, Letonya, Libya, Makedonya, Polonya, Romanya, Slovenya, Uruguay, Tunus, Türkiye, Venezuella...

Soru: Konu Sadece Döner mi?
Ana konumuz döner, hammadde, üretim, dağıtım ve tüketim zincirindeki bütün halkalar olmakla birlikte bu konu oldukca geniş bir sanayiyi içerisine almaktadır. Üretim makinalarından, soğutma, hijyen, gıda katkı, paketleme, sunum, lokanta ekipmanları, et, tavuk, hindi, ve onlarca ürünü ilgilendiriyor.
Bizim konumuz Döner ile birlikte bütün Türk fast food ürünleri... Lahmacun, köfte, pide de bunlar arasında.

Soru: 4. Kongre ne zaman ve katılmak isteyenler ne yapmalı?

26-28 Nisan ayında istanbul’da Artemis Marin Princess Otel’de gerçekleşecek olan kongre’ye katılmak isteyenler tukrdoner.com sitemizdeki iletisim bilgilerimizden bize mail atabilir veya arayabilirler.

Kaynak: Yönetim Haber , Link : #

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.