Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Kişisel Gelişim
Print Al

2013'te kariyerinizi bekleyenler

29 Ocak 2013 Salı::

Yeni bir yıl... Yeni başlangıçlar, yeni kararlar, yeni açılımlar... Peki yeni yılda iş hayatınızda sizi neler bekliyor? Kariyeriniz nasıl şekillenecek? İş astrolojisi uzmanı ve Doğan Holding İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı Binnur Zaimler, 2013'ün kariyer açısından ne getireceğini derledi...

Yazı Boyutu : A A A A

2013'TE SİZİ NELER BEKLİYOR?

İş hayatınızda sizi neler bekliyor? Kariyeriniz nasıl şekillenecek? Bir de burçlara bakmakta fayda var. İş astrolojisi uzmanı ve Doğan Holding İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı Binnur Zaimler, Hürriyet İK için 2013'ün kariyer açısından ne getireceğini derledi.

2013'ün gözde sektör ve meslekleri

-Modern insanın her geçen gün daha fazla yakınlaştığı psikoloji, psikiyatri ve ruhsal şifa veren tüm meslekler ön plana çıkıyor. İşyerinde bizi rahatlatan kariyer koçluğu, masaj olanakları, yoga ve benzeri rahatlama teknikleri de tercih edilecek. Alternatif tıp, müzikle şifa gibi alanlarda büyük ilerlemeler bekleniyor. Özellikle Şubat ve Mart aylarında bu alanlarda yeni buluşları ve kitapları duyabilir, yeni iş kurabiliriz.

-Eğitim, öğrenim alanında yılın ilk yarısı hareketlenme sözkonusu. Okul açmak, öğretmen olmak, uzaktan öğrenme alanında iş kurmak için Şubat-Haziran arasını iyi değerlendirin. Uzaktan eğitim, bu sene hayatımıza daha hızlı girecek.

-İnternet alanında yeni işler kurmak, medyada çalışmak, yeni bir gazete kurmak için de Şubat-Haziran arası dönem çok bereketli. Televizyon talk şovları, iletişime ve dedikoduya ait her türlü yapım para kazandıracaktır.

-Sıvılar ve okyanus bilimi ile ilgili çalışanların işleri artıyor ve istihdam imkanları çoğalıyor. Özellikle yılın ikinci yarısında anestezistlerin, okyanus bilimcileri, balıkçılığın önemi artıyor.

-Kadınlara ve çocuklara yönelik üretilen herşey yılın ikinci yarısında büyük kazanç getirebilir. Kadın dergilerinden giyime, kreşlerden bebek bezine dek pek çok ürünün satışlarında artış görülecek. Kilo alma eğilimini dikkate alarak üretilen bedenler de yılın ikinci yarısı büyütülebilir.

-Yılın ikinci yarısı doğumların artacağını gözönüne alarak kadın doğum alanıyla ilgili yapılan tüm işlerde kazanç da artacaktır.

Bu sektörlere dikkat!

-Satürn'ün Akrep burcuna geçmesi, bir süredir fazla dokunulmamış ve nispeten özgür hareket eden E-Ticaret, petrol ve türevleri, arsa ve emlak komisyonculuğu, her türlü kimyasal madde üretimi, bankacılık, aracı kurumlar, sermaye piyasaları ve özel fonların kendilerine çekin düzen vermesini sağlayacak regülasyonları getiriyor.

-Adli tıp, miras hukuku alanı, emniyet narkotik birimleri, milli istihbarat teşkilatındaki işleyiş ve yapı da büyük ölçüde dönüşecek.

-Gıda işinde çalışacak veya iş kuracaklara yılın ikinci yarısına kadar ümitlerini kesmemeleri önerilir.

Aktivistler çoğalacak

Bu sene tutulmalar bize risk almayı, eski korkularımızdan kurtulmayı öğretecek. Sakin, dingin, hep güvenli alanı seçen temkinli Boğa burcunun sesini biraz kısıp, Akrep'in serin sularına atlayacağız. Riske, spekülasyona ve skandallara açık alanda ilerlerken cesaretimizin artması gerekiyor. Kişisel birikimler ve zenginlikle ilişkili Boğa burcu, tarım, çiftçilik, tasarruf, nakit akışı, değerli eşyalar, hazine yönetimini temsil eder. Hayatımızda tutunduğumuz maddi ve manevi değerler, türbülansa giriyor.

Sadece maddi birikimlerimiz değil, kendimize ait gördüğümüz kariyer, aile ve iş tecrübelerimiz, statümüz, iş bağlantılarımız, bizi koruyan yöneticimiz, tanıdıklarımız üzerine düşünelim. 2013 kaybetme korkusu ve gelecek endişesi yaşayanlar için dersler içeriyor. 2013, bize güvencenin sadece kendimize inanmak olduğunu anlatmaya çalışacak. Bizi güvencede hissettiren ne varsa, sarsılabilir. Hayatımızda bizimle devam etmeyecek olan her türlü yükü arkamızda bırakmamız, özellikle Aslan, Boğa, Akrep, Kova burçları, doğum haritalarında ön plana çıkan kişiler için geçerli.

Akrep burcundaki tutulmalar, kendi birikimlerimizi başkalarınınki ile birleştirdiğimizde, zorlukları aşabileceğimizi söylüyor.

İflaslar eskiye tutunanları bulacak, girişimcilik yaygınlaşacak.

2015 sonuna dek iki gücün mücadelesini seyredeceğiz.

Birinci güç geleneksel sistemlerin gölgeli taraflarını temsil eden Pluto'dur. Güç ve para odakları ve kurulu düzene ait etiketler, Oğlak burcundaki baskıcı Pluto'yu anlatıyor. Klasik ekonomik düzenin içinde finans piyasalarından, iş adamları ve evlilik kurumuna kadar pek çok şey var. İkinci güç ise devrimci, yenilikçi, dürüst, girişimci Uranüs'tür. Agresif, genç Uranüs, Koç burcundan geçerken, Oğlak burcundaki eski kafa Pluto'nun hayatını zorlaştırıyor. Bu iki gücün mücadelesinin sonunda Dünya 2013'te daha fazla girişimci, daha fazla aktivist görecek. Büyük kuruluşların statükosundan sıkılan gençlerin kendi işlerini kurduklarını duyacağız. Dünya düzeni üzerinde giderek etkili olan aktivistlerin, artık terörist olmadıklarını, aksine çocuklarımızı bazen bizden daha fazla düşündüklerini şimdi biliyoruz.

İşyerinde yeniliğe fırsat verirseniz, o sizi kucaklayacak. Aksi halde sizi biraz silkeleyecek. Birkaç sene boyunca hükümetlerin, şirketlerin iflasını görebiliriz. Eski kültür ve kurallara körü körüne tutunmaya çalışan organizasyonlar en hızlı çökenler olacaktır. Çok yeni olduğunu düşündüğümüz teknolojilerin bir anda eskidiğini görebiliriz.

Ateşten gömlek giysek de, inandığımız dava için risk alarak cesaretle olayların üzerine gitme ihtiyacı içinde olacağız. Hangi gruba dahil olursanız olun, içinizdeki değişim, dış Dünya'da başkalarının da hayatlarına dokunmanızı sağlayacak. Bu yıl, karşılıksız sevgi, yardım ve paylaşımlar, Dünya'yı değiştirebilecek güçtedir.

Burçlara göre kariyer

KOÇ

2013 SLOGANI: UYAN! Zincirlerinizi henüz kırmadıysanız ve birkaç senedir aynı yerde çalışıyorsanız, oldukça yıpranmış olabilirsiniz. Bazen talimatları, statükoyu hiçe saymak, bazen de bir işe girip para kazanmakla, ya da girişimci olmakla özgürleşmeniz mümkün. Herkese hakkını vermeye dikkat edin. Yılın ilk yarısı, kısa iş gezileri, internet çalışmaları, sözleşmeler ve eğitimler size büyük fırsatlar sunacak. İkinci yarıda, evden çalışmayı deneyin. Ocak ayında kariyeriniz ve itibarınızı artıracak küçük fırsatlar var. 2-26 Şubat arası iş bağlantıları, şirket dışında aktif olmak için doğru zaman. Sizin için yılın en önemli tarihleri 12 Mart- 19 Nisan. Hedeflerinize asılacak, başarılı olacak ve büyük projeleri başlatacak gücünüz ve isteğiniz var.

BOĞA

2013 SLOGANI: BİRAZ ESNE! Tüm sene boyunca gerçekleşecek tutulmalar, hayatınıza önemli dönüşümler getirecek. Konfor alanınızdan çıkmanız, güvence ve rahatlık olarak gördüğünüz alışkanlıklarınızı azaltmanız uygun olacaktır. Aşırı tasarruf, paraya ve güvenceye olan aşırı hassasiyet, elinizden para çıkmasına sebep olabilir. 25 Nisan'da Ay tutulması ise işyerinde ikili çalışmalar, başkalarına bağımlı yapılan işleri daha da fazla ön plana çıkarıyor. Burcunuzda 10 Mayıs'ta gerçekleşecek Güneş tutulması, taze başlangıçların ancak siz adım attığınızda geleceğini söylüyor. İş başvurularını 25-28 Nisan tarihlerinde yapmayı deneyin. 16 Nisan- 31 Mayıs dönemi sempatiyle karşılanacaksınız. 3 Şubat- 22 Mart arası şirket dışı iş bağlantılarından gelen büyük fırsatlara, 12 Eylül - 7 Ekim tarihleri ise ortaklık girişimlerine açık.

İKİZLER

2013 SLOGANI: FIRSAT SENİN! 12 yılda bir aynı burcu ziyaret eden Jüpiter 27 Haziran'a dek sizinle. İletişim, ulaştırma, lojistik ve operasyonel konularla ilgili olan İkizler burcu için bu durum hareketliliğin birkaç katına çıkması demek. Hem zihinsel hem de fiziksel hareketlilik, size eş zamanlı olarak pek çok projede yer alma imkanı veriyor. Hem çalışıp hem hobilerinize zaman ayırabilir, internet, televizyon, tiyatro, yazarlık gibi uğraşları günlük hayatınıza sokabilirsiniz. Size gelen tekliflere açık olun, esneklik sizin en değerli özelliklerinizden biri. Yılın ikinci yarısı ise, kazancınızın düşündüğünüzden de fazla arttığını görebilirsiniz. Kendinize sınır koymayın ve isteyin. Büyük miktarlarda para kazanabilmeniz için sınırlarınızı kaldırın. Tek bir yolla para kazanmak yerine alternatifler düşünün. Her zaman çalışarak değil, bazen başkalarından gelen destekle de kazancımızı artırabiliriz. 25 Mayıs günü Yay burcunda gerçekleşecek Ay tutulması, önemli kararlar vermenizi, seçimlerinizle mutlu olmanızı sağlayacak. Yeni durumlara adapte olma özelliğinizi devreye sokun.

YENGEÇ

2013 SLOGANI: HER ZAMAN SEVGİYİ SEÇ! Hobiniz, yeterli derecede üzerine düşerseniz yeni işiniz haline gelebilir. Yılın ikinci yarısı iş ve özel hayatınızdaki rahatlama, Tanrı tarafından korunduğunuzu gösteriyor. 12 Yıl sonra şans, refah, gelişim ve bolluk gezegeni Jüpiter Yengeç burcunda. Bu dönemi iyi değerlendirip yurt dışı kariyer fırsatlarına, uzun dönemli kişisel gelişim eğitimlerine, uluslararası şirketlerde çalışmaya yönlenebilirsiniz. Aynı işyerinde kalmanız halinde, terfilere ve ödüllere hazır olun. Jüpiter, 27 Haziran sonrası bir yıl boyunca sizinle olacak. 3 Şubat - 12 Mart arasında yurt dışı iş seyahatleri, özellikle eski bağlantılarınızı kullanabilirseniz başarılı geçecektir. Yılın en önemli ayları ise Haziran ve Temmuz. Eski işiniz, geçmişteki arkadaşlarınız ve yarım kalmış projeler hayatınıza büyük fırsatlar getirebilir. Bu dönemde, aşırı duygusal ve tepkisel olmaktan kaçınırsanız, başarı sizin olacaktır.

ASLAN

2013 SLOGANI: EVİM GÜZEL EVİM! Bu sene işin yanısıra özel hayatınıza zaman ayırma vaktidir. Ev değişimi veya evdekilerin değişimi sözkonusu. Yılın ilk yarısı, tıpkı geçen sene olduğu gibi, iş bağlantılarınız yoğun. Bir terfi olmasa da, esas istediğiniz işi yapmak olabilir. Yılbaşından 2 Şubat'a dek olan tarihte, önceden üzerinde yoğun olarak çalıştığınız konuları başkalarına tanıtma fırsatlarınız çok yüksek. 22 Haziran- 22 Temmuz tarihlerinde, Venüs, karizmanızı ve çekiciliğinizi artırıyor. Sahnede olun. Sunumlar, eğitimler ve medya sizi bekliyor. 8 - 18 Ekim arası ise stratejik kararlar almanız, riske girmeniz için gökyüzünün desteğini görüyorsunuz.

BAŞAK

2013 SLOGANI: SESİNİ YÜKSELT! Yılın ilk yarısı, fırsat gezegeni Jüpiter'in kariyer alanınızda yer alması, birden çok ödül ve işin sizi bulacağınız söylüyor. Koordinasyon, lojistik gerektiren operasyonel konularda başarı görünüyor. Eş zamanı aldığınız görevler, birden fazla unvana da sahip olma imkanı veriyor. Bu yıl, sesinizi yükseltin, herkes sizi duysun. Şubat - Mart aylarında çok kişi ile temastasınız. 27 Haziran sonrasında ise şirket dışı iş bağlantılarına yönelin. Bir sene boyunca, mesleki gruplardan, önemli kişilerden gelen destek sözkonusu. 6 Eylül sonrasındaki 10 gün boyunca iş kurabilir, yeni bir işe başlamak için adım atabilirsiniz. 16 Ekim- 6 Aralık tarihlerinde, büyük hedeflere yönelik önemli adımlar atmanız için gökyüzü sizi destekliyor. İşyerinde spor imkanlarını araştırın ve bu dönem içinde düzenli fiziksel egzersize başlayın.

TERAZİ

2013 SLOGANI: BOLLUK BİLİNCİ GELİŞTİR! Büyük bir kimlik değişim sürecini tamamladınız. Önemli bir yatırım kararı veya başkalarına verdiğiniz borçlar ve hatta nafakalar sonucunda maddi kaynaklarınız bir süreliğine limitli görünüyor. Bolluk bilincinizi bozmadığınızda, para durumunuz 2015 sonunda oldukça güçlenmiş olacaktır. 27 Haziran sonrasında bir yıl boyunca büyük ödüller getiren Jüpiter, kariyer alanınızda olacak. Bir sene boyunca, itbarınızın arttığını, kişisel imajınızın kuvvetlendiğini göreceksiniz. Aslında buna ihtiyacınız var. 17 Ağustos-11 Eylül tarihlerini iyi değerlendirin. 19 Ekimde oluşacak Ay tutulması, işyerindeki partnerlerinizle fikir ayrılıklarına, hatta kopmalara işaret ediyor. Her şey apaçık ortaya çıkıyor.

AKREP

2013 SLOGANI: BAŞKA ŞARKILAR SÖYLE! Satürn, tüm yıl boyunca Akrep burcunda. Kabuk değiştiriyorsunuz. Değişimi kucakladığınız takdirde, 25 Nisan Ay tutulmasından faydalanabilirsiniz. Bu dönemde yeni ortaklıklar kurmanız mümkün. İradeli ve prensipli olayım derken inatlaşmalara girmeyin. 10 Mayıs Güneş tutulması sonrası, kadersel anlamda yepyeni kişilerle çalışmaya başlamanız mümkün. Yılın ikinci yarısı, gezegenlerin size daha fazla destek vermesi, ortamın yumuşamasını ve yeni görevlerinizin gelmesini sağlayacak. 20 Ekim - 9 Kasım arası iletişim gezegeni Merkür'ün burcunuzda geri harekette olması, yeniliklerin hepsinin eski bir iş arkadaşı veya geçmişten gelen bir proje sonucunda oluşacağını müjdeliyor. 15 Eylül haftası, iş ve para bağlantılarına girebilirsiniz.

YAY

2013 SLOGANI: RAHATLA! İşyerinde temasta olduğunuz kişiler bu senenin ilk yarısında size büyük fırsatlar da getiriyor. 25 Mayıs'ta burcunuzda gerçekleşecek Ay tutulması, büyük seçimler yaparak kendinizi bir adım ileriye taşıyabileceğinizi gösteriyor. İş tekliflerini değerlendirin, harekete geçin. Başkalarının kaynaklarından yararlanma imkanı açılıyor. Yakın iş arkadaşlarından maddi ve manevi destek sizi bekliyor. Yılbaşında 9 Ocak tarihine dek, ayrıca 8 Ekim - 6 Kasım arası Venüs burcunuzda. Bu günlerde yurt dışı bağlantıları kuvvetlendirip, iletişim ve tanıtım faaliyetlerine odaklanın. Özgürce, hatta biraz da çılgınca yaptığınız işler, çok daha fazla ses getirecektir. Açıkhavada olmak, yenilikçiliğinizi bu günlerde artıracaktır. Tüm yıl boyunca, kafanızdaki işler ilgili endişeleri yok etmek üzerinde zaman harcayın

OĞLAK

2013 SLOGANI: GÜÇ SENDE! Geçen seneden bu yana, etik ve doğru hareket eden biriyseniz, giderek güçleniyorsunuz. Otorite figürü haline gelmeniz, kalıcı sistemleri kuabilmeniz ve sıkı denetim modelleri ile gerçekleşti. Siz disipline etmek, kurallara bağlı sistemler oluşturmak, kaynakları etkin kullanmak üzerine mükemmelsiniz. 10 Ocak- 2 Şubat arası ve 6 Kasım sonrası Venüs, iş ilişkilerinde son derece becerikli olduğunuzu söylüyor. Mümkün olduğu kadar çok kimseyle tanışın, ortaklık tekliflerinde bulunun. 27 Haziran sonrası, sizi destekleyecek ve işlerinizi rahatlatacak ortaklar, partnerler bulabilirsiniz. Evliyseniz, bu dönemde eşinizin kariyerinde iyi gelişmeler var. Yıl boyunca, mesleki idealler ve arkadaşlıklar alanında bulunan Satürn, gelecek planlarınızı da netleştirmenizi sağlayacak. Dernek ve şirket dışı iş grupları içinde sorumluluklar almanız gerekebilir.

KOVA

2013 SLOGANI: BİRAZ HAREKET! Göreviniz gereği önemli sorumlulukları hatasız yerine getirmeye çalışın. İtibarınız ve imajınız test edilecek. Para konusunda tüm sene boyunca hem şanslı hem de savruk olabilirsiniz. Sanal ürünler üzerine para kazanma fırsatlarınız var. Tüm Ocak ayı boyunca Kova burcunda bulunan Mars, enerjinizin arttığına işaret. Edebiyat, sinema, internet gibi alanlara da yönelmeniz için şartlar oldukça uygun. 11 Ocak - 26 Şubat arası, kullandığınız sözler, düşünceleriniz oldukça etki yapacak. Yılın ilk yarısı, özellikle gezi ve iletişim odaklı hobilerinize zaman ayırmanız, ofisteki enerjinizi artıracaktır.

28 Haziran- 22 Temmuz arası ortaklık yapmayı düşünüyorsanız, bu dönemde el sıkışabilirsiniz. 29 Ağustos - 15 Ekim arası ise çalışmalarınızın sonuçlarını dış dünya ile paylaşma vaktidir. Ürün lansmanları için bu günleri seçin.

BALIK

2013 SLOGANI: HAYALİN SENİNDİR! Tüm yıl boyunca, medya, tanıtım, uluslararası ilişkiler ve kişisel gelişim alanlarında önemli çalışmalar sizi bekliyor. Hayata olan inancınız, özellikle yılın ikinci yarısı artıyor. Yenilikçiliğinizi aktive etmek için ofiste müzik, güzel kokular ve rahatlatıcı renkleri kullanın.

Büyük bir atılım planlıyorsanız, 3-20 Şubat arası hazırlıklara zaman ayırın. Yeni bir iş kurmak, iş başvurusunda bulunmak ve önemli bir müşteriye teklif vermek için bu tarihler uygun görünüyor. 22 Şubat - 17 Mart tarihlerinde, içe dönük çalışmalarda hızlı ilerleyebilirsiniz. Ancak bu dönemde işyerinde alıngan olmamanızda fayda var. Olayları yanlış anlamaktan, ihmalkarlık ve unutkanlıktan uzak durmaya çalışın.

29 Ağustos-15 Ekim arası çalışıp, 16 Ekim- 7 Aralık arası, daha çok yapmış olduğunuz çalışmalarla tanınıyor olacaksınız.

Kaynak: Hürriyet IK / Binnur Zaimler , Link : www.yenibiris.com/HurriyetIK

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.