Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Kişisel Gelişim
Print Al

Yönetemediğiniz zaman sizin değildir!

11 Ocak 2013 Cuma::

Geçip giden zamanın ardından bakmak istemiyorsanız o zaman yazının devamını okumanız şiddetle tavsiye olunur. Zamanı yönetmenin pratik teknikleri tekmili birden bu yazıda.

Yazı Boyutu : A A A A

ZAMAN YÖNETİMİ İÇİN PRATİK TEKNİKLER

6 ipucuyla zamanı kendi yararınıza çevirmenin yolunu öğrenin.

Tüm gün çalışıyorsunuz ancak çalışma saatinin sonuna geldiğinizde hiçbir şeyi tam olarak bitiremediğinizi mi fark ediyorsunuz? Korkmayın, yalnız değilsiniz. İşte zamanı kolayca yönetebilmeniz için gereken taktikler...

Önceliklerinizi Bölün
Stres Yönetimi Topluluğu'ndan Neil Shah, "Zamanınızı 4 kutuya ayırın. İlk kutunuz önemli ve acil görevler için ayrılmış olsun. İkinci kutu acil ancak daha önemsiz işler için; üçüncü kutu önemli ancak acil olmaya görevler için; son kutu ise önemsiz ve acil olmayan işler için ayrılmış olsun" diyor.

Masanızı Doğru Seçin
ABD Ulusal Profesyonel Organizatörler Birliği'nden Stephanie Denton, "L şeklinde masalar zaman planlaması için daha uygundur" diyor. "Masanın bir tarafını hemen yapılması gereken işler için, diğer bölümünü de daha az acil işler için ayırın."

Rol Model Edinin
Total Success Training uzmanları, "Hayatınızda ya da iş yerinde örnek aldığınız kişilerin zaman yönetim alışkanlıklarını örnek alın" diyor. "İşe geldiği saate, görevleri hatırlamak için tuttuğu ajandaya dikkat edin. Siz de uygulayın. İşinize yarayıp yaramadığını keşfedin."

Kendinizi Zamanlayın
Getting Things Done kitabının yazarı David Allen, "Cuma günü itibariyle kendinize ajandanızda bir 'Yapılacaklar Listesi' hazırlayın" diyor. "Bu, size günde en az 1 saat kazandıracaktır. Mesainin bittiği saatte ise işinizin tamamlanmış olmasını sağlayacaktır."

Eşyalarınızı Düzenleyin
Zaman Yönetimi Danışmanı Paul Glen, "Masanızı ya da odanızı en pratik şekilde düzenleyin. Bu sizin için bir yatırımdır. Hangi işte çalışırsanız çalışın, düzenli bir masa size günde en az 30 dakika zaman kazandıracaktır" diyor. "Üstelik dağınık masada dikkatinizi bölecek çok fazla uyarıcı detay olur. Bunu ortadan kaldırmak ise daha verimli çalışmanızı sağlayacaktır."

Bahar Temizliği
Time Management for Dummies kitabının yazarı Clare Evans, "Ayda 1 günü, temizlik ve düzenlemeye ayırın. Tercihen Pazar günü olsun. Masanın üzerindeki gereksiz kağıtları toparlayın. Yapılacak işlerinizi tamamlayın. Çalışma yerinizi düzenleyip, temizleyin" diyor. "Tüm bunları tek bir günde yapmak size ayda fazladan 5 saat kazandıracaktır."
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.