Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Kişisel Gelişim
Print Al

Kazanma etkisi hata yaptırıyor!

3 Ocak 2013 Perşembe::

Başarılı olmak mı yoksa başarılı kalmak mı daha zor denkleminde ibre başarıyı sürdürmenin daha zor olduğunu gösteriyor. Öyle ki başarıyı sürdürmek istenirken tüm kazanımlarınızı kaybedebilirsiniz. Kazanma etkisine yakalanıp başladığınız noktaya geri dönmek istemiyorsanız size bir tavsiyemiz var...

Yazı Boyutu : A A A A

BAŞARILI OLMA HIRSININ HIRSIZLIĞI BÜYÜKTÜR

Günümüzde güçlü konuma oturmuş bireylere baktığımızda etraflarında dolaşmaktan gurur duyan, kendini beğendirmek için binbir taklalar atan ve yükselmeleri için güçlü olana faydalı olmayı görev bilen tonlarca insan görürsünüz. Zaman zaman bunu siz de yapıyorsunuzdur.

Güç sahibi olan, tüm diğerlerinin elde ettiği güçten dolayı kendisine saygı gösterilmesini bekler. Eğer herhangi biri gibi davranırsanız, başınız derde girer. Bu güçlü insanlar aynı zamanda demokrasiden, eşitlikten, daha iyi bir hayat için yapılması gerekenlerden de bahseder. Oysa, güç sahibi olan hiç bir zaman eşitlikçi davranamaz. Güçlü olmak demek başkalarının istedikleri kaynaklara sahip olmak ve bu kaynakları kontrol edebilmek anlamına gelir. Güçlü olma ihtiyacını hissedenlerin çoğunda kabul edilmeme, sevilmeme ve kaale alınmama korkusu yatar. Bu korku dolayısıyla da güçlü insanlar, ellerinden gücün kaydığını azıcık dahi hissetseler, gücü tekrar elde edebilmek, yani kazanabilmek için gereken herşeyi yaparlar. Genellikle de gözleri karadır. Aynen Lance Armstrong'un doping olayında olduğu gibi hatalar yapmaya daha meyilli olurlar.

Güç ihtiyacı kuvvetli bir ekiple çalışıyorsanız, başarı hırsı yüksek olanların yaşam sevincinizi yok etmeye başladığını düşünüyorsanız, ünvanın zeka ve beceri gösterisi olduğu yanlışıyla yaşıyorsanız, Ian Robertson'ın The Winner Effect isimli kitabını mutlaka okumalısınız. Bu yıl sonunda kendinize vereceğiniz en güzel yılbaşı hediyesi olacaktır.

Kaynak: Fatmanur Erdoğan , Link : www.kariyeryolculugu.com

Anahtar Kelimeler: iş dünyası, kazanma, hırs, hata,

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.