Bugün: 5 Mayıs 2024 Pazar
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

İlk şubesini açmadan 240 milyon TL kredi verdi!

26 Ekim 2012 Cuma::

BDDK’nın 12 yıldan sonra bankacılık lisansı verdiği ilk banka Odeabank, ilk şubesini açmadan 240 milyon TL kredi verdi.

Yazı Boyutu : A A A A

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) ‘12 yıl aradan sonra ilk bankacılık lisansını’ verdiği banka olan Odeabank, daha ilk şubesini açmadan 240 milyon TL kredi verdi. İlk şubesini 1 ya da 2 Kasım’da açmayı planlayan Odeabank’ın Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, “Lisans alırken Türkiye’ye 300 milyon dolar sermaye getirdik. Yıl sonuna kadar bu rakamdan daha fazlasını kredi olarak kullandırmayı planlıyoruz” dedi.

20 ŞİRKETE 240 MİLYON TL KREDİ

BDDK’nın 20-25 gün önce Odeabank’a faamliyet izni verdiğini hatırlatan Özkaya, “Bu süre içinde özellikle ticari ve kurumsal müşterilerimizden yoğun ilgi gördük. Şu anda 240 milyon TL’yi 20 şirketin kullanımına verdik. Onayladığımız kredi miktarı, çok daha fazla ama şimdiden rakam vermek doğru değil. Bankamızın açılışını bekleyenler, ekibimizin sürekli müşterileri bizi buldu. Kredi talep etti. Biz de zaten faaliyet iznimizi almıştık, kredi vermeye başladık” diye konuştu.

SERMAYE 1 MİLYAR DOLARI BULACAK

Odeabank’ın lisans alırken koyduğu 300 milyon dolar sermayenin yanında 2013’te de 200 milyon dolar sermaye artıracağını söyleyen Özkaya, şöyle konuştu: “Böylelikle Lübnan’ın en büyük bankası Bank Audi Grubu’nun iştiraki olarak kurulan Odeabank’ın Türkiye’deki yatırımı 500 milyon doları bulacak. Sermaye artırım kararı hali hazırda yönetim kurulunda onaylandı. Bunun devamı gelecek, 2014-2015’te de sermaye artırımı yapılacak. 2017’ye kadar Türkiye’ye gelecek sermayenin 1 milyar doları bulması hedefleniyor.”

DAHA FAZLA KREDİ VERECEĞİZ

Bankanın ticari ve kurumsal pazarlama ekibinde şimdilik 60 kişinin görev aldığını belirten Hüseyin Özkaya, “Arkadaşlarımız çok yoğun çalışıyor. Ticari ve kurumsal bankacılıkta iddialı bir şekilde büyümek istiyoruz. İlk şubenin açılışıyla birlikte mevduat toplamaya da başlayacağız. Böylelikle daha fazla kredi vereceğiz. Hedefimiz ilk yılda 2 milyar dolar bilanço büyüklüğüne ulaşmak” diye konuştu.

HEDEF 1 MİLYAR DOLAR

Doğru bir fonlama ve doğru bir risk yönetimi ile kredi hacminde 1 milyar dolarları çok rahat geçebileceklerine dikkat çeken Hüseyin Özkaya, şunları aktardı:

“Banka olarak sadece kredi verelim ve duralım istemiyoruz. Bununla birlikte çek hareketleri, dış ticaret işlemleri, hazine işlemleri, türev işlemler ve firmaların gereksinim duyduğu tüm bankacılık hizmetlerini şu anda verebilecek durumdayız. Bireysel bankacılık, her zaman zahmetli ve çok daha kuvvetli organizasyon gerektiren bölümdür. Kredi kartı ile, ATM’si ile, internet bankacılığı ve fon yönetimi ile yoğun emek gerektiriyor. Kredi kartı konusunda piyasada çok konuşmadık ama bizim de kredi kartımız olacak. Her bireysel müşterimize kredi kartı vereceğiz. Kredi kartı konusunda ciddi yatırımlarımız var. Kredi kartı pazarında iddialı olacağız.”

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.