Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Clio'ya kıyak emeklilik!

24 Ekim 2012 Çarşamba::

Bursa'da üretimi biten Clio III, Collection adıyla Fransa'da üretilecek

Yazı Boyutu : A A A A

Eski yıllarda Avrupa'da ömrünü tamamlamış modeller Türkiye'ye gelip burada üretilmeye devam ederken Renault’da bu kez tersi oldu.

Bursa'da yerini yeni Clio 4'e bırakarak bantlara veda eden Clio 3, Clio ‘Collection’ adıyla Fransa'da üretilmeye devam edecek. Renault, Clio III’ü Fransa'daki Flins fabrikasında üretmeye devam etme kararıyla yeni Clio üretiminin yüzde 70'inden fazlasını Türkiye'ye kaydırdığı için büyük tepki aldığı Fransız hükümeti ve sendikaların da gönlünü almış olacak. Türkiye'de yerini Clio 4'e bırakan Clio 3, 2013 Mart ayına kadar İspanya'da, bu tarihten sonra sadece Paris yakınlarındaki Flins fabrikasında üretilecek. Geçmiş yıllarda Avrupa fabrikalarında ömrünü tamamlayan modeller, Türkiye'ye gelip ikinci baharlarını bizim fabrikalarımızda yaşarken, dünya bu kez tersine döndü. Fransız hükümeti, işçileri ve sendikalarının protestolarına rağmen yeni Clio'nun yüzde 70'inden fazlasını Türkiye'de üretme kararı alan Renault, eskisinin üretimine ise Fransa'da devam edileceğini açıkladı. Collection adıyla Flins fabrikasında üretimine devam edilecek olan Clio III, Alizé ve Business donanım paketleri ve biri 1.2 litre 16 V 75 beygir benzinli diğeri de 75 beygirlik 1.5 dCi olmak üzere iki motor seçeneğiyle satılacak.

TÜRKİYE'DE SATILMAYACAK
Türkiye'de ürettiği her yeni Clio'yu Fransa'ya göre 1.300 Euro daha ucuza mal ettiğini açıklayan marka, emeklilik günlerini Fransa'da devam ettirecek olan Clio III'ün Avrupa'da 9 bin 990 Euro'dan başlayan fiyatlarla satılacağını duyurdu. Renault Mais, Clio III ‘Collection’un Türkiye'de satılmayacağını açıkladı. Geçen ay gerçekleşen Paris Otomobil Fuarı'nda Renault'nun Flins fabrikası çalışanları, fabrikanın kapasitesinin giderek düşmesini protesto etmişlerdi.

DÜNYA LANSMANI AUTOSHOW’DA
Hakan Özenen'in hazırlayıp sunduğu Bloomberg HT'de yayınlanan Otomotiv Rehberi'nin bu haftaki konuğu Citroen Türkiye Genel Müdürü Bahattin Tatoğlu'ydu. Tatoğlu yeni kompakt sedanları C-Elysée'nin ilk kez İstanbul Autoshow'da ‘Dünyaya merhaba’ diyeceğini açıkladı. Otomobil pazarını değerlendiren Tatoğlu, 2012'nin 790 bin adet gibi bir toplam satışla kapanacağını, 2013 yılının da, bu yıla benzer olacağını söyledi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.