Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Scania, sürücü eğitimleriyle işletim maliyetlerini düşürüyor

19 Ekim 2012 Cuma::

2005'ten bu yana üç bin sürücüye eğitim veren Scania, bu eğitimler sayesinde yakıt tüketimini ve aracın yıpranma payınının azaltılmasına katkıda bulunup firmaların işletim maliyetlerini düşürüyor

Yazı Boyutu : A A A A

Karayolu güvenliğinde en önemli faktörün sürücüler olduğuna inanan Scania, 2005 yılından bu yana nakliye firmalarının sürücülerine güvenli ve ekonomik sürüş eğitimleri veriyor. Bu eğitimlerle, yol güvenliğinin artırılmasının yanı sıra, firmalar tarafından yatırım aracı olarak görülen araçlarının işletme maliyetlerinin düşürülerek müşterilerinin karlılıklarının devamının sağlanması amaçlanıyor. Sürücü eğitimlerine büyük önem verdiklerini belirten Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü Tolga Senyücel "Bu eğitimlerle Scania markası olarak bireye yatırım yapıyoruz. Çünkü hizmet verdiğimiz sektörde odak noktası sürücüler. Siz ne kadar teknolojik bir araç sunsanız da onu kullanacak olan yine sürücüdür. Biz de en yüksek kaliteyi sunduğumuz araçlarımızı en iyi şekilde kullanacak sürücüleri yetiştirmek istiyoruz. Bu eğitimler, daha güvenli ve daha ekonomik sürüş sağlanması için gerçekleştiriliyor" diyor.

Yol güvenliği artıyor

Karayolu güvenliğini etkileyen birçok farklı faktör olduğundan söz eden Tolga Senyücel, araçlar ve altyapının önemli olduğu kadar, sürücülerin de en önemli etkenlerin başında geldiğini, bu nedenle en önemli yatırım insana yapılan yatırım olduğunu belirtiyor. "Çünkü araca bindiği anda gerek güvenli sürüş, gerekse de işletme ekonomisi sürücünün elindedir. Scania bu bilinçle sürücülerin bilgilendirme ve eğitim çalışmalarına odaklanarak, sürücülerin ürünlerle ilgili doğru kararlar vermesini sağlamaya çalışıyor" diyor. Kaza sayısını azaltmak için en etkin yollardan birinin sürekli olarak sürücü bilgi ve yeteneklerini geliştirmek olduğunu söyleyen Senyücel şöyle konuşuyor: "Eğitimin amacı yol güvenliğini artırmak, sürücü davranışlarını düzeltmek, yakıt tüketimini ve aracın yıpranma payını azaltmak, yani nakliye firmasının işletim maliyetlerini düşürmek." 2005'te eğitim çalışmalarına başladıklarını söyleyen Tolga Senyücel, bu yedi yılda 350 firmadan toplam 3 bin sürücüye eğitimler verdiklerini, 2012'nin ilk sekiz ayında 300'ün üzerinde sürücüye eğitim verildiği bilgisini veriyor. Senyücel, ayrıca belirli dönemlerde gerçekleşen eğitim çalışmalarına sürücülerin kendi istekleriyle katılabildiğini söylüyor.

Eğitimler ne kazandırıyor?

Peki bütün bu eğitimler sürücülere ve kurumlara ne kazandırıyor? Tolga Senyücel, konuyla ilgili şu açıklamayı yapıyor: "Öncelikle sürücü ve sürüş eğitimlerinin ardından araç bakım onarım masrafları azaltıyor. Sürücünün araç kullanma yetkinlikleri, işletim maliyetleri ve toplam servis ömrü üzerinde önemli bir etkiye sahip. Düzgün araç kullanma ve önceden planlama, yakıt tüketimi, egzoz emisyonları ve kaza riskini azaltır. Bu eğitimler yakıt ve lastik tasarrufu sağlar, araç yıpranmasını azaltıyor. Ayrıca, yetenekli ve dikkatli sürücüler toplam yol güvenliğini artırmaya yardım ediyor."

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.