Bugün: 4 Mayıs 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

Türkiye doğalgaz sıkıntısı yaşayacak mı?

19 Ekim 2012 Cuma::

İran'dan gelen doğalgazın tamamen kesilmesinin ardından Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan açıklama geldi.

Yazı Boyutu : A A A A

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, patlama nedeniyle İran-Türkiye Doğlagaz Boru Hattı'nın devre dışı kalmasıyla ilgili olarak, ''Doğalgaz arzıyla alakalı herhangi bir sıkıntımız yok. Gerek Azerbaycan, gerek Rusya sağ olsunlar bir telefonla kapasiteyi yüzde 50 artırdılar'' dedi.

Ankara Ticaret Odası Congresium Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen ''Kadim Kent Kayseri Tanıtım Günleri''ne katılan Bakan Yıldız, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Basın mensuplarının Ağrı'da meydana gelen patlama sonrasında devre dışı kalan İran-Türkiye Doğalgaz Boru Hattı'nın ne zaman devreye gireceğini sormaları üzerine Yıldız, hatta güvenlik sağlandıktan sonra tadilatın başlayacağını söyledi.

''Doğalgaz arzıyla alakalı herhangi bir sıkıntımız yok, gerek Azerbaycan, gerek Rusya sağ olsunlar bir telefonla kapasiteyi yüzde 50 artırdılar'' diyen Yıldız, Türkiye'nin 5 ayrı ülkeden doğalgaz aldığını, bu nedenle arz konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını vurguladı.

BORU HATLARININ GÜVENLİĞİNDE SORUN VAR

Boru hatlarının güvenliği konusunda çalışmalar yapıldığını anlatan Yıldız, şöyle konuştu:

''Belli kör noktalar oluştu, onunla alakalı da Jandarma Genel Komutanımızla ayrıca tekrar görüştüm. O kör noktaların mutlaka farklı bir şekilde gözlemlenmesi gerekiyor. Saldırıların belli notlarda, belli saatlerde yoğunlaştığını gördük. En fazla tahribatın gece 24.00-02.00 arasında olduğunu gördük. Güvenlik gerekçesiyle de bir müddet sonra girilebiliyor. Bununla alakalı kısa ve orta vadeli 2 büyük çözümümüz var. Fakat bunun her noktasını kamuoyu ile takdir edersiniz ki paylaşmıyoruz.''

MESAİ SAATLERİ VALİLERİN YETKİSİNDE

Bir basın mensubunun, ''mesai saatlerinde yeniden düzenlemeye gidildi, ileri saat uygulaması ne zaman kalıcı olacak?'' şeklindeki sorusu üzerine Enerji Bakanı, konuyu Bakanlar Kurulu'na arz ettiklerini, bütün bakanların mutabık kaldığı bir nokta yakalandığı zaman uygulamanın olacağını söyledi. Yıldız, mesai saatlerinin yeniden düzenlenmesi konusunun ise il valilerinin yetkisinde olduğunu söyledi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.