Bugün: 4 Mayıs 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

3 Bin 500 kişiyi iş sahibi yapacak sektör!

18 Ekim 2012 Perşembe::

IMI Conferences tarafından 8′ncisi düzenlenen Türkiye Çağrı Merkezi Konferansı’nda Türkiye Çağrı Merkezi Araştırması’nın sonuçları açıklandı.

Yazı Boyutu : A A A A

Teleperformance sponsorluğunda, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan konferansa, Türkiye’deki çağrı merkezi sektörünün temsilcileri katıldı.

IMI Fuarcılık tarafından Turkcell Global Bilgi sponsorluğunda, Net Araştırma Şirketi’ne yaptırılan araştırma sonuçlarının paylaşıldığı toplantının ana gündemini, ‘Evden çalışma olgusu, e-ticaret ve müşteri hizmetlerinde sosyal medya kullanımı’ oluşturdu.

Açılış konuşmasını yapan Teleperformance Group Başkan Yardımcısı Mark Pfeiffer, çağrı merkezleri için hem fırsat hem daha fazla sorun anlamına gelen e-ticaret olgusunu dünyadaki örnekleriyle anlattı.

Türkiye’nin birçok ülkeden daha hızlı online platforma adapte olduğuna dikkati çeken Pfeiffer, ”İnternet kullanımı yüzde 25 olan Türkiye, büyük potansiyel taşıyor. Buradaki pazar, 2006-2010 arasında yüzde 325 büyüdü” dedi.

Çağrı merkezleri Anadolu’da istihdam oluşturuyor

Konferansta sektöre ilişkin yapılan araştırmanın bazı sonuçları söyle:

”2011′de 640 milyon dolar seviyesinde olan dış kaynak pazarının ekonomik büyüklüğü 2012′de 800 milyon dolar seviyesine, iç kaynak da dahil edildiğinde toplam pazar büyüklüğünün 1 milyar 350 milyon dolar seviyesine yükseldiği tahmin edilmektedir. Önümüzdeki günlerde 10′dan fazla firma Anadolu’da yeni çağrı merkezi yatırımları planlamaktadır. Bu firmaların yaklaşık yarısı dış kaynak firmasıdır. Firmalar planladıkları koltuk yatırımlarını gerçekleştirirlerse önümüzdeki yıl Anadolu’daki koltuk sayısında yaklaşık 4 bin adetlik bir artış öngörülmektedir. Bu da kısa vadede sektörünün Anadolu’da yaklaşık 3 bin 500 kişilik bir ek istihdam oluşturacağı anlamına gelmektedir. Söz konusu koltuk yatırımının Doğu Anadolu, Güney Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde yoğunlaşacağı öngörülmektedir.”

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.