Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Konut başlangıçları 4 yılın zirvesinde

17 Ekim 2012 Çarşamba::

ABD'de bugün açıklanan konut başlangıçları verileri Eylül ayında yaşanan sıçrayışın, sektörü son 4 yılın zirvesine çıkarttı

Yazı Boyutu : A A A A

ABD'de konut başlangıçları Eylül ayında son 4 yılın zirvesine tırmanarak, sektörün toparlanma yolunda olduğuna dair bir işaret verdi.

TEMMUZ 2008'TEN BU YANA EN YÜKSEK SEVİYEDE

ABD Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, konut başlangıçları yüzde 15 yükselerek yıllık 872,000 oranına çıktı ve Temmuz 2008'den bu yana en yüksek seviyeye ulaşarak Bloomberg anketine görüş bildiren bütün ekonomistlerin tahminlerini aştı. Bloomberg tarafından yapılan ankete katılan 81 ekonomistin tahmin medyanı 770,000 olarak belirlendi. İnşaat izinlerinde yaşanan artış ise bu kazançların ileride sürdürülebileceği sinyali olarak değerlendiriliyor.

KONUT SEKTÖRÜ GENİŞLEYECEK

Rekor seviyede düşük mortgage oranlarıyla nüfus büyümesinin yol açtığı satışlardaki toparlanma, gittikçe azalan arzla birleşerek inşaat sektöründe toparlanmanın olduğu sinyalini verirken ekonomik büyümeye de katkıda bulunmuş oldu. Aynı zamanda, konut başlangıç seviyeleri resesyon öncesi seviyenin altında kalırken, sektörün genişleme oranına bulunabileceği katkıyı da sınırlamış oldu.

Bloomberg anketinde yer alan tahminler 735,000 ve 800,000 arasında değişiklik gösterirken, bir önceki ayın rakamı 758,000'den 750,000'e aşağı revize edildi.

Gelecek için gösterge olarak kabul edilen konut başlangıç izinleri de analistlerin beklentilerini aşarak yıllık 894,000'lik bir orana yükselirken yine Temmuz 2008'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Beklentiler, başlangıç izinlerinin 810,000'e yükseleceğini gösteriyordu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.