Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

THK küçükbaş hayvanları ücretsiz kesecek

17 Ekim 2012 Çarşamba::

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Osman Yıldırım, küçükbaş kurbanlıklar için kesim yeri hazırladıklarını belirterek, ücretsiz kesim yapacaklarını açıkladı.

Yazı Boyutu : A A A A

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Osman Yıldırım, THK binasının arkasındaki alanda küçükbaş kurbanlıklar için kesim yeri hazırladıklarını belirterek, bayramda küçükbaş kurbanlarını kesim için kuruma getiren vatandaşlardan ücret alınmayacağını, bu kurbanlıkların hijyenik koşullarda kesip, parçalanarak poşetler içerisinde vatandaşlara teslim edileceğini bildirdi.

Yıldırım, yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı dolayısıyla belediyelerce belirlenen kurban kesim yerleri dışında kurbanlık kesen vatandaşlara para cezası kesileceğini anımsatarak, THK binasının arka tarafındaki alana küçükbaş kurbanlık kesimi için yer düzenlemesi yaptıklarını söyledi.

Kurban Bayramı süresince küçükbaş kurbanlıkları THK binasına getiren vatandaşların, kurbanlıklarının kesim, parçalama ve poşetleme işlemlerini ücretsiz yapacaklarını anlatan Yıldırım, ''Bizim amacımız vatandaşlarımıza hizmet etmek'' dedi.

Yıldırım, küçükbaş hayvanların kesimi sırasında bekleyen vatandaşlara, çay ve pasta ikramında bulunacaklarını ifade etti.

VEKALETEN KURBAN KESİMLERİ

THK'nın vekaleten kurban kesim fiyatlarının 650 lira, küçükbaş hayvan kesiminde ise 500 lira olarak kararlaştırıldığını ifade eden Yıldırım, ''Yurt dışında yaşayanlar için 365 dolar veya 285 Avro olarak belirlendi. THK'nın banka hesaplarına bu paralar yatırıldığı zaman vekaleten kurban kesimi onlar adına yapılacak ve kendilerine bildirilecek. Böylece, vatandaşlarımız hem ibadetlerini yerine getirmiş olacak hem de ihtiyaç sahiplerine yardım etmiş olacaklar. Yani iki kere hayır işleyecekler'' diye konuştu.

THK'ya vekaleten kurban kestirmek isteyenlerin PTT şubeleri ve bankalardaki THK hesaplarına para yatırmalarının veya telefon ve internet aracılığıyla THK'ya ulaşmalarının yeterli olacağını anlatan Yıldırım, kurbanlıkların Et ve Balık Kurumu kombinalarında noter huzurunda kesileceğini, kesimin gerçekleştiğini belirten noter makbuzunun postayla adreslere gönderileceğini söyledi.

HALKTAN ALDIĞINI HALKA VERİYOR

Yıldırım, kurban etlerinden yapılacak kavurma, sucuk, salam ve sosislerin 2013 yılı Ocak ayında 574 bin 443 ihtiyaç sahibi aileye Türkiye çapında faaliyet gösteren 458 THK şubesi aracılığıyla dağıtılacağını kaydetti.

THK'nın elindeki tüm imkanlarla vatandaşlara hizmet ettiğini dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:

''THK, halktan aldığını halka veriyor. Türk milletinin kurumuyuz. Onlara hizmet etmek bizim görevimiz. Halkımız bize güvensin, inansın. Devletimizin, milletimizin emrindeyiz. Kurban Bayramı'nda da onlara hizmet edeceğiz. Bayramdan sonra kavurmalar ile Et ve Balık Kurumu tesislerinde yaptıracağımız ürünleri planlı bir şekilde dağıtacağız. Gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmak istiyoruz.''

KURBAN DERİLERİ VATANDAŞA HİZMET OLARAK GERİ DÖNÜYOR

Türkiye'de kurbanlıkların derisini toplama yetkisinin sadece THK'da olduğunu hatırlatan Yıldırım, derilerden elde edilen gelirin yüzde 50'sinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na, yüzde 40'ının THK, yüzde 10'unun da Türk Kızılayı, Çocuk Esirgeme Kurumu ve Diyanet Vakfı arasında paylaşıldığını bildirdi.

Milli servet olan derinin en kısa zamanda toplanarak işleneceği fabrikalara ulaştırılması konusunda THK'nın tecrübesinin bulunduğunu belirten Yıldırım, ''Türkiye'de 458 şubemizle deri toplamak için halkımızın emrindeyiz. Vatandaşımız arzu ettiği kişiye veya kuruma derisini bağışlayabilir, bu, onların en doğal hakkıdır. Ama içlerinin rahat etmesini istiyorlarsa bize versinler. Halkın yardımlarıyla yaşayan THK'nın tüm geliri vatandaşlara harcanıyor. Eğer vatandaşlarımız gönüllerinden geliyorsa kurban derilerini, THK, Sosyal Yardımlaşma, Diyanet, Çocuk Esirgeme ve Türk Kızılayı'nın içinde bulunduğu bu organizasyona versinler'' dedi.

THK'ya bağışlanan kurban derilerinin orman yangınlarını söndüren uçak olarak, havacılığa gönül vermiş gençler için planör veya paraşüt olarak geri döndüğünü anlatan Yıldırım, ''Bir kuruşu kesinlikle hiçbir şekilde başka bir yere gitmez, yine halkımıza hizmet olarak döner'' diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.