Bugün: 4 Mayıs 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

Araç muayenelerinde yeni dönem başlıyor

16 Ekim 2012 Salı::

TÜVTURK, çalışma saatleri içinde araçlarını muayeneye götürecek zaman bulamayan araç sahipleri için yeni bir hizmet başlatıyor.

Yazı Boyutu : A A A A

İstanbul Anadolu yakasındaki Samandıra ile Avrupa yakasındaki Hadımköy Araç Muayene İstasyonları Kasım ayından itibaren 2 ay boyunca sabah 4’e kadar açık kalacak. Bu hizmet için hiçbir ek ücret veya tarife uygulanmayacak.

Anadolu yakasındaki Samandıra ve Avrupa yakasındaki Hadımköy istasyonları tüm araç türlerine hizmet verebiliyor. Araç sahipleri, gece muayenesi için de www.tuvturk.com.tr internet sitesinden randevu alarak da muayeneye gelebilecek.

ARAÇ SAHİPLERİNE BÜYÜK KOLAYLIK

Bu uygulamanın, karayolu ve trafik güvenliğine büyük katkı sağlayacağını düşündüklerini söyleyen TÜVTURK Genel Müdürü Kemal Ören, “Birçok araç sahibi araç muayenesine önem verse de, çalışma şartlarından muayenelerini aksatabiliyor. Bu hizmetimiz ile onların yükünü biraz da olsa hafifletmeyi ve trafik güvenliğine katkı sağlamayı hedefledik” diye konuştu.

Bu iki istasyonda gece hizmetinin özellikle muayeneye gelen araç sayısının artış gösterdiği Kasım ve Aralık ayları için planlandığını söyleyen Ören, bu hizmetten öncelikle gündüz çalıştıkları için muayeneye zaman ayırmakta zorlanan kamyon, kamyonet gibi ticari araçların, otobüs, dolmuş, taksi gibi yolcu taşıyan araçların ve filo araçlarının yararlanmasını beklediklerini de belirtti.

MEVZUAT BELİRLENDİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın ilgili mevzuat ile belirlediği kurallara göre hususi, resmi binek otomobiller ve motosikletler, ilk 3 yaş sonrasında 2 yılda bir, ticari araçlar ise ilk yaş sonunda ve sonrasında her yıl periyodik araç muayenesine gelmek zorunda. Traktör muayene süresi ise ilk üç yılın sonunda ve sonrasında her 3 yılda bir.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.