Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Sahip çıkılmadı, tekstil sektörü fuarsız kaldı

13 Ekim 2012 Cumartesi::

3 yıldır düzenlenen CPI hazır giyim fuarı, yurtdışından yeterli alıcı çekemediği için kaldırıldı.

Yazı Boyutu : A A A A

3 yıldır düzenlenen CPI hazır giyim fuarı, yurtdışından yeterli alıcı çekemediği için kaldırıldı. İHKİB Başkanı Tanrıverdi, "Fuara sahip çıkılmadı" diye konuştu

İstanbul'da 9'uncusu düzenlenen ve dün biten İstanbul Fashion Week'teki (IFW) başarının ardından, hazır giyimde yeni bir tartışma konusu gündeme geldi. Türkiye'nin 14 milyar dolarlık ihracatıyla en önemli sektörlerinden biri olan hazır giyimin tek fuarı CPI artık yapılmayacak.

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi'nin yıllardır hayalini kurduğu ve 2009 yılında hayata geçirdiği fuar, yurtdışından yeterli sayıda alıcı getirememesi nedeniyle kaldırıldı. 5'incisi geçtiğimiz şubat ayında düzenlenen fuara Türk hazır giyim sektörünün sahip çıkmadığını söyleyen İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, "Sektör sahip çıkmadıktan sonra fuar yapmanın anlamı yok. Maalesef yabancı müşteriyi buraya getiremedik. Bizim müşterinin ayağına gitmemiz gerekiyor" dedi.

IFW İLE EŞ ZAMANLIYDI

CPI, IFW ile eş zamanlı olarak düzenleniyordu. Ancak dün biten IFW ile birlikte bir fuar yapılmadı. Şubat ayında yapılan son CPI fuarını CNR ile IGEDO şirketi ortaklaşa düzenlemişti. Ancak edinilen bilgilere göre, yurtdışından yeterli sayıda alım grubu gelmediği için fuar ticari olarak sonlandırıldı.

Tanrıverdi, büyük Türk şirketlerinin fuara katılım konusunda yeterince atak olmadığından şikayet etti. Yurtdışından gelen şirketlerin Türk firmalarnı yeterli bulmadığını söyleyen Tanrıverdi'ye göre fuar, yabancıların ilgisini çekemedi. İHKİB Fuarlar Komitesi Başkanı Volkan Atik de, Türkiye'de sezon öncesi koleksiyon yapan çok sayıda şirket olmadığı için yurtdışındaki şirketlerin ilgisini bu fuarda çekemediklerini söyledi.

TGSD DE ARAYIŞ İÇİNDE

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği(TGSD) Başkanı Cem Negrin, hazır giyim fuarlarının en güçlü olduğu bölgenin Avrupa olduğunu söyledi. TGSD olarak yurtdışından böyle bir fuar organizasyonunu Türkiye'ye getirme gibi bir çalışmaları olduğunu belirten Negrin, "Bunu da İHKİB ve sektörün diğer dernekleri ile birlikte yapmak istiyoruz. Müşteriyi Türkiye'ye çekmenin yollarını bulmak gerekiyor" dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.