Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

400 Milyon Dolara Türkiye'de 200 fitness salonu açacak

12 Ekim 2012 Cuma::

İngiliz Jatomi Türkiye'ye 400 milyon euroluk yatırımla 200 yeni spor salonu kuracak.

Yazı Boyutu : A A A A

Doğu'ya da fitness salonu açmak istediklerini söyleyen Dünya Başkanı Balfour, "2013'te bin kişiye istihdam sağlayacağız" dedi

İngiliz yatırımcı Michael Balfour'un oğlu James Balfour'la birlikte kurduğu Jatomi, İstanbul'da yeni şubeler açarak büyüyor. Profesyonel uzmanlar eşliğinde spor yapma imkânı sağlayan Jatomi Fitness ve Jatomi Collection & SPA şu anda 6 olan şube sayısını yıl sonuna kadar 12'ye çıkarmayı planlıyor. Jatomi Dünya Başkanı Michael Balfour, hedeflerinin orta vadede Türkiye'de 400 milyon euroluk yatırım yaparak 200 yeni kulüp açmak olduğunu söyledi.

Jatomi salonları hakkında bilgi veren Balf o u r , "Jatomi Türkiye başta olmak üzere Asya, orta ve doğu Avrupa ile Güney Afrika'da büyümeye devam edecek" dedi. İlk Jatomi şubesinin 2008'de Polonya'da açıldığını, şu anda Çek Cumhuriyeti, Romanya, Bulgaristan, Malezya ve Endonezya'da olmak üzere toplam 52 Jatomi şubesi bulunduğunu kaydeden Balfour, Türkiye'de agresif bir büyüme hedeflediklerini vurguladı. Balfour, "1996'da tek bir şubeyle başladığımız Fitness First'ü 2009'da 835 milyon pounda bir yatırımcıya sattık. O sırada Fitness First 25 ülkede 550 şubeye ulaşmıştı. Bu veri Jatomi'nin dünyada ve Türkiye'de gelebileceği noktayı göstermesi açısından çok önemli" dedi. Balfour'la Türkiye hedeflerinin detaylarını konuştuk.

* İlk fitness center işine nasıl başladınız?

1992'de iflas etmiş bir fitness salonu işi aldım. Zincir oluşturmaya karar verdim. Özellikle de geniş kitlelerin erişimine açık kulüpler açmayı hedeflemiştim. 10 tane açabilsem çok mutlu olurum diye düşünürken 550'ye ulaştım. 25 ülkede 1.5 milyon üye ve 25 bin çalışanım olmuştu.

* Sektördeki yeriniz, diğerlerinden farkınız ne?

Dünyada ilk en büyük fitness center grubuyuz. Geniş kitlelere açık fitness kulüpler getiriyoruz. Nüfusun büyük kısmının erişebileceği, finanse edebileceği fiyatlarla geliyoruz. Rakiplerimizin sunduğu olanaklardan daha azını da sunuyor değiliz.

* Aslında Jatomi Collection adında bir lüks segmentiniz de var.

Evet bizim de bir lüks markamız var. O lüks segmentte de farklılıklarımız var. Aletler, yapılan iş aynı. Lüks denildiğinde soyunma kabinleri vs konforu devreye giriyor. Burada verdiğimiz hizmetlerle ayrıcalık oluşturmaya çalışıyoruz. Burada birinci sınıf dediğimiz lunch hizmeti olacak. Atıştırmalıklar gibi ürünlerle geniş bir mutfak sunacağız. Concierge hizmetleri de lüks kulüplerde verilecek.

DİYARBAKIR VE ADANA'YA DA GİDİYOR

* Ne kadar yatırım yapmayı hedefliyorsunuz? Türkiye kaç tane fitness center kaldırır?

100'ün üzerinde kulüp açabileceğimizi düşünüyoruz. İlk amacımız mümkün olduğu kadar kısa sürede çok sayıda salon açmak. Yıl sonuna kadar 600 çalışanımız olacak. Yerel tedarikçileri de kullanıyoruz. Türkiye'deki bu yerel kaynakları başka yerlere ihraç da edeceğiz. 2013'te 1000 kişilik istihdam oluşturacağız. Bir sonraki yıl daha da artacak.

* İstanbul dışında başka nerelerde olmak istiyorsunuz?

Dış yatırımcılar genellikle herhangi bir ürün ya da hizmeti İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerde test edip ondan sonra yayılırlar. Biz ise Trabzon, Antalya, Gaziantep gibi şehirlerde büyük potansiyel olduğuna inanıyoruz.

* Doğu'yu düşünür müsünüz?

İnsanların egzersiz yapmaya her yerde ihtiyacı var. Refah düzeyi arttıkça bu konuda ihtiyaç ortaya çıkmış durumda. Biz bütün şehirlerde böyle bir ihtiyacın olduğunu söyleyebiliriz. Adana, Diyarbakır, Erzurum, Trabzon hep planımızda var. Yer bakıyoruz.

OBEZİTE KAMPANYASI YATIRIMLARIMIZI ARTIRDI

* 6 ayda 12 kulüp açtınız. Kaç üyeniz var?

Şu anda 25 bin üyeye yaklaştık. Salonlarımızın 6'sı açık, 6'sı da inşaat halinde.

* Türkiye'de ortamı nasıl buldunuz?

Fitness center sayısı çok fazla değil. Herkese yetecek kadar büyük bir pazar burası. Hiçbirimiz tek başımıza bu pazarı doyuramayız. İstanbul'da toplamda 50 binden fazla üye olduğunu sanmıyorum. Ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın "obezite" kampanyasını görünce yatırımı daha da hızlandırdık. Bu hareket hoşumuza gidiyor. Daha fazla işbirliği yapabileceğimizi umut ediyoruz. Sağlık milyarlarca dolar zarara neden oluyor. Hükümetlerin sağlıklı nüfusa ihtiyacı var, biz de buna destek oluyoruz. Türkiye'de her konuda bize çok yardımcı oldular.

HER BÜTÇEYE UYGUN SPOR OLANAĞI

Jatomi Collection ve Jatomi SPA'larla da ayrıcalıklı hizmet bekleyenlere ulaşmak istediklerini belirten Micahel Balfour, fiyat politikalarına ilişkin şunları söyledi: "Jatomi Fitness'da kaliteli bir ortamda, en son teknoloji ürünü aletlerle, rahat erişilebilen lokasyonlarda ve 99 lira gibi uygun bir bedel karşılığında spor yapmak isteyenleri hedefliyoruz. Jatomi Collection & Spa'lar ise yenilikçi tasarımlarla dekore edilmiş mekânlar. Spora kısıtlı zaman ayırabilen ama kişiye özel hizmet bekleyen, dinlendirici ve yenileyici bir atmosfer arayanları hedefliyor. Bu özel salonlarda spor yapmanın bedeli ise aylık 199 lira olacak".

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.