Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Etkili bir infografik CV hazırlama

4 Ekim 2012 Perşembe::

Kimileri tarafından basite alınarak hazırlanan özgeçmişler oldukça ciddi ve emek harcanması gereken bir iştir.

Yazı Boyutu : A A A A


Kimileri tarafından basite alınarak hazırlanan özgeçmişler oldukça ciddi ve emek harcanması gereken bir iştir. Güzel bir özgeçmiş bulup üzerindeki bilgileri kendi bilgilerimiz ile değiştirmek özgeçmişimizin ve başvurularımızın sıradan olmasına neden olabilir.



Grafik tasarımcıların ve iletişimcilerin başvurduğu yöntem olarak ön plana çıkan infografik özgeçmişler, teknoloji ve internet siteleri sayesinde artık herkesin bir tık uzağında. Türkiye’de pek az kişinin kullanmaya başladığı infografik özgeçmişler ile ilk anda göze çarpacağınızdan ve özgeçmişinizin dikkatle okunacağından emin olabilirsiniz. İnfografik CV’lerde tasarımın bilgilerinizi daha kolay anlaşılabilir ve daha eğlenceli hale getirmesi insan kaynakları departmnında adınızdan söz ettirmeye yeterli olacaktır.



Birkaç internet sitesi etkili bir İnfografik CV hazırlamanız için oldukça etkili bir çözüm sunmaktadır. Aşağıdaki internet sitelerini inceleyerek kendi infografik özgeçmişinizi oluşturmaya başlayabilirsiniz.



ResumUp.com



Kişisel bilgilerinizi güncelleyip kendi infografik CV’nizi rahatlıkla oluşturabileceğiniz oldukça kullnışlı bir site. Facebook ve Linkedin hesabınızla giriş yapabileceğiniz site, hangi sosyal ağ ile bağlandıysanız, o hesabınızda yer alan bilgileri otomatik olarak kayıt ediyor. Bilgileriniz vasıtasıyla bir şablon oluşturan siteye Linkedin ile girmek sizin açınızdan daha doğru bir seçim olacaktır. Otomatik olarak oluşan şablonda boş kalan kısımları doldurmak size kalıyor.





Re.vu



Başka bir infografik CV hazırlama sitesi. Görsel olarak rakiplerinden oldukça üstün olduğunu söylemek mümkün. Diğer rakiplerine göre sosyal ağlara bağlanırken biraz zorlanacağınız sitenin bir diğer özelliği PDF ve görüntü içerikli dosyalarınızı da özgeçmişinize eklenebilmesi.





Vizualize.me



Vizualize.me çok tanınan bir  infografik CV hazırlama sitesi. Vizualize.me ile Linkedin verilerinizi kullanarak infografik CV hazırlayabilirsiniz. Kullanımı oldukça kolay ve basit. CV’de ortaya çıkarttığı görsellik oldukça güzel ve renkli. Yine sosyal medya adreslerinizi de ekleyebiliyorsunuz. Ayrıca özgeçmiş grafiklerinizin içine çalıştığınız sürece o şirkette neler yaptığınızı da ekleyebiliyorsunuz.





Kinzaa.com



Kinzaa.com, bir diğer infografik CV oluşturma sitesi. Kinzaa’ya Facebook hesabınızla da bağlanabiliyorsunuz. Yine Linkedin’den özgeçmiş verilerinizi aktarabiliyorsunuz. Kinzaa’nın diğer infografik CV araçlarından farkı, kişilik özelliklerinizi ön plana çıkarabilmeniz  ve çalışmak isteğiniz yer ile ilgili tercihleri de girebilmeniz. Mesela büyük bir şirkette mi yoksa küçük bir şirkette mi çalışmak istediğinizi, günde kaç saat çalışmak istediğinizi ve nasıl kıyafetle çalışmak istediğinizi de belirtebiliyorsunuz. Ayrıca CV’nize video da ekleyebiliyorsunuz.




Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.