Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Yeni Corolla Türkiye`de üretilecek

28 Eylül 2012 Cuma::

Toyota, Adapazarı fabrikasında üretilecek C segmentindeki sedan modelin ismini "Corolla" olarak açıkladı.

Yazı Boyutu : A A A A

Toyota, Adapazarı fabrikasında üretilecek C segmentindeki sedan modelin ismini Paris Motor Show`da "Corolla" olarak açıkladı.

Corolla`nın 11`nci jenerasyonu 150 milyon Euro yatırımla 2013 yılının ikinci yarısından itibaren Adapazarı`nda üretilecek.

Toyota Corolla, 1994-2006 yılları arasında da Adapazarı fabrikasında üretilmişti.

Bu arada Toyota Yeni Auris ve Yeni Auris Touring Sports Paris`te ilk kez sergilendi. Toyota, C- hatchback modeli Auris`in Avrupa için tasarlanan yeni neslini ilk kez Paris Motor Show`da otomobil meraklılarının beğenisine sundu.

Dışarıdan ve içeriden tamamen yeniden tasarlanan yeni nesil Auris`te sunulan benzinli, dizel ve elektrikli hibrit motor seçenekleri ile Toyota, C segmentinde üç motor teknolojisi seçeneği sunan tek marka oldu.

YENİLENEN VERSO`NUN DÜNYA LANSMANI PARIS`TE

Kapsamlı bir değişimden geçerek yeni Auris ve Auris Touring Sports`dan izlenimlere sahip olan Yenilenen Verso, Toyota`nın "Keen Look-Keskin bakış" ve "Under Priority-Öncelikli" yeni tasarım anlayışını yansıtıyor.

Toyota Türkiye Adapazarı fabrikasında üretilecek olan yenilenen Verso, geliştirilmiş geniş iç hacmi ile aile otomobili kimliğini vurguluyor.

C segmentindeki Toyota ürün atağının bir parçası olarak Paris Motor Show`da ilk defa sahneye çıkan yenilenen Verso`da çok yönlülük, genişlik ve pratik kullanım detayları düşünülerek 300`den fazla parça değiştirildi.

YENİ VERSO`NUN ÜRETİCİSİ TÜRK MÜHENDİS

Paris Otomobil Fuarı`na katılanlar arasında Yeni Verso`nun üreticisi Türk Mühendis Mehmet Kılıç da yer aldı.

Toyota`nın Adapazarı fabrikasından 30 kişilik bir Türk ekibinin de bulunduğu toplam 150 kişilik bir kadronun başında bulunan Mehmet Kılıç tarafından ortaya çıkarılan Yeni Verso 26 ayda tamamlandı.

Toyota`nın Türk Mühendisi Mehmet Kılıç, Toyota`nın önümüzdeki 24 ay içinde 20 yeni ürün projesi geliştireceğini de söyledi.

Toyota`daki kariyerinin büyük kısmını Araştırma-Geliştirme Departmanı içerisinde mevcut olan Prototip bölümünde, parça/ araç uzmanı olarak sürdürdükten sonra, 2008 yılı sonu itibari ile, TME R&D Prototip bölümünün ilk lokal müdürlüğüne atandı.

2010 yılı sonunda, Avrupa`da tasarlanıp, geliştirilmek üzere onay almış 2013 Verso modelinin "Assistant Chief Engineer- Baş Mühendis Yardımcısı" pozisyonuna tayin edildi.

Mehmet Kılıç, Toyota organizasyonu içerisinde bu göreve tayin edilen "Japon olmayan, Avrupalı ve Türk" ilk kişi unvanına sahip bulunuyor. Kılıç, bu görevini yaklaşık 2 yıldır, Brüksel`de bulunan Toyota Motor Europe Araştırma-Geliştirme merkezinde sürdürüyor

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.