Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

IMF: Asıl büyük tehdit ABD

26 Eylül 2012 Çarşamba::

BBC Türkçe Uluslararası Para Fonu IMF’nin Başkanı Christine Lagarde, küresel büyüme tahminlerini düşüreceklerinin işaretini verdi.

Yazı Boyutu : A A A A

Örgütün gelecek ayki raporu öncesinde konuşan Lagarde, “Küresel büyüme öngörülenden biraz daha zayıf olacağa benziyor” dedi.IMF, Temmuz ayında dünya ekonomisinde gelecek yılki büyüme tahminini %3,9′a indirmiş, ancak 2012 tahminini %3,5′te sabit tutmuştu.

IMF’nin Fransız başkanı dün bir düşünce kuruluşunda yaptığı konuşmada ”Hala kademeli bir toparlanma öngörüyoruz ancak küresel büyüme Temmuz ayındaki tahminimizden bile biraz daha zayıf olabilir. Zaten son 12 ayda öngörülerimizde sürekli gerileme oldu.” dedi.

Christine Lagarde’a göre bunun başlıca iki sebebi, Euro Bölgesi’ndeki sorunlar ve ABD ekonomisiyle ilgili endişeler.

Ufuktaki tehlikeler

Lagarde “Ufuktaki tek tehlikeler Avrupa Birliği ve özellikle de Euro Bölgesi değil. Amerikan ekonomisi de bir tehdit oluşturuyor.” diye konuştu.

ABD’nin kesintiler yaparak bütçe açığını ciddi oranda azaltma planları yaptığını hatırlatan Lagarde “Bu da iyi birşey ama sorun, GSMH’de %2 küçülme anlamına gelmesi. Bu da hiç iyi bir şey değil, özellikle de Amerikan ekonomisi için büyüme tahmininin zaten %2 civarında olduğunu gözönüne alırsanız. Yani bu soruna eğilmezseniz, ABD’de büyümeyi sıfırlamış oluyorsunuz.” dedi.

Christine Lagarde konuşmasında Avrupa’ya da uyarılarda bulundu.

Avrupa Merkez Bankası bu ay borç krizi içindeki Euro bölgesi ülkelerinden sınırsız bono alacağını söylemişti. Lagarde bu açıklamayı ”Kuşkusuz bir dönüm noktası” olarak yorumladı.

Ancak Euro bölgesini “global krizin merkezi” diye de niteledi.Lagarde hem Avrupalı hem de Amerikalı siyasilerin dünya ekonomisini canlandıracak önlemleri almaları gerektiğini belirtti.Lagarde bu amaçla Euro Bölgesi’nde bankacılık sisteminin birleştirilmesi çağrılarına katıldı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.