Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Hükumet özelleştirmede rotayı değiştirdi!

23 Eylül 2012 Pazar::

Vergi gelirlerindeki düşüşün etkisiyle bütçe açığının katlanmasının ardından ekonomi yönetimi yeni kaynak bulmak için harekete geçti.

Yazı Boyutu : A A A A

Elektrik dağıtım özelleştirmelerinden hedeflediği geliri elde edemeyen hükümet, rotayı kamu bankalarına çevirdi. Bu kapsamda Halkbank ve Vakıfbank'ta ikincil halka arz için çalışılıyor.

Ziraat Bankası'nda ise halka arz sürecinin bu iki bankanın arz sonuçlarına göre 2014 yılında şekilleneceği belirtiliyor. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı portföyündeki satışa en hazır varlık olan Halkbank'ta kamuya ait hisselerin kontrolü İdare'de kalacak şekilde, ikincil halka arz yoluyla satışının altı ay içinde yapılması üzerinde duruyor.

Danışman seçiminin ardından özelleştirme hazırlıkları hızlanan Halkbank'ta Özelleştirme İdaresi yüzde 75,03 payı bulunurken, bankanın yüzde 24,98'i İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem görüyor. Halkbank'a ilişkin çalışmalar devam ederken, dün de Vakıfbank ile ilgili bir gelişme yaşandı. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından idare ve temsil edilen Vakıfbank hisselerinin Hazine Müsteşarlığı'na devredilmesine ilişkin hazırlanacak kanun taslağı, Türkiye Büyük Millet Meclis'ne sevk edilecek. Bu hisseler karşılığında bedel olarak bir menkul kıymet fonu oluşturulacak ve bu fonu Vakıflar Genel Müdürlüğü idare ve temsil edecek. Hazine'den edinilen bilgilere göre bu girişim Vakıfbank'ın ikincil halka arzını kolaylaştırmak amacıyla yapıldı. Vakıfbank hisselerinin yüzde 25,2'sinin halka arzı 2005 yılında gerçekleştirilmişti.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.