Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

World Azerilere de Vadaa dedirtecek

21 Eylül 2012 Cuma::

Azerilere taksitli alışveriş imkanı sunacak olan World, Azerbaycan`da ilk taksitli banka kartı programı olacak. Yapı Kredi, kredi kartının yanı sıra banka kartı PulKart`ı da Azeri müşterilerinin hizmetine sundu.

Yazı Boyutu : A A A A

Yapı Kredi Bankası, Worldcard’ı Azerbaycan’a ihraç etti. Azerbaycan’ın yüzde 100 Türk sermayeli tek bankası olarak 1998 yılından beri bu ülkede faaliyet gösteren Yapı Kredi, Azeri halkını Türkiye’nin ilk kredi kartı World’le tanıştırırken banka kartını da ‘Pul Kart’ markası ile hizmete sunacak. Worldcard’ı 23 yıllık tüm deneyimleri ile Azerbaycan’a getirdiklerine dikkat çeken Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın, “Biz Azerbaycan’a sadece kredi kartı sunmuyor, bir endüstri kuruyoruz” dedi.

Worldcard’ın Azerbaycan ile tanışması nedeniyle Başkent Bakü’de yapılan basın toplantısına Yapı Kredi CEO`su Faik Açıkalın, Yapı Kredi Murahhas Üye ve CEO Vekili Carlo Vivaldi, Yapı Kredi Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Nazan Somer, Yapı Kredi Kurumsal ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Mert Güvenen ve Yapı Kredi Bank Azerbaijan Genel Müdürü Coşkun Bulak katıldı.

Toplantıda konuşan Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın, Azerbaycan’da büyüme planları yaptıklarını anlattı. Yapı Kredi Azerbaycan’ın ağustos sonu itibarıyla aktif büyüklüğünün 288.3 milyon dolara ulaştığını ifade eden Açıkalın, “Bu bize Worldcard’ı pazarını çok iyi bildiğimiz Azerbaycan’a getirmekte de itici bir güç oldu” dedi. Açıkalın, Worlcard’ın Azerbaycan’a gelişinin hükümetin kayıt dışı ile mücadele çabaları ile de uyumlu olduğunubelirterek “Bu girişimimiz yalnızca ticari bir operasyon olmanın ötesinde farklı anlamlar da taşıyor. Worldcard ile Azerbaycan`daki ödeme sistemlerinin geliştirilmesinde de rol alacağız. Bu azardaki altyapının şekillendirilmesi için gereken katma değer yaşatacak tüm eğitimleri sağlayacağız. Sektöre liderlik edecek, perakende sektörüne hareketlilik getireceğiz. Türkiye’nin ilk kredi kartı World Azerbaycan’a dinamizm katacak” diye konuştu.

Kredi kartında 150 bin PulKart’ta 122 bin hedefi

Temmuz 2012 itibarıyla söz konusu ülkede kredi kartı adedinin 279 bin, plastik kartlar toplam işlem hacminin 811 milyon manat yani 1 milyar dolar olduğu bilgisini paylaşan Açıkalın, 18 yaş üzeri nüfus içerisinde kredi kartı sahiplik oranının ise sadece yüzde 5 seviyelerinde olduğuna dikkat çekti. Worldcard’ın Azerbaycan’da 2013 sonunda 150 bin kart adedine ulaşmayı hedeflediğini ve aynı dönemde de işlem hacmini 228 milyon dolar seviyesine taşımak istediğini kaydeden Açıkalın, PulKart adıyla sunacakları banka kartlarında ise aynı dönemde hedeflerinin 122 bin adet olduğunu bildirdi.

Piyasaya yeni çıktı ama bilinilirlik oranı yüzde 16

Yapı Kredi Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Nazan Somer Azerbaycan’da Türk televizyonlarının takip edildiğini belirterek “Bir araştırma yaptık ve Türk dizilerinin arasında verdiğimiz reklamlarla World’ün burada bilinirlilik oranının yüzde 16 olduğunu gördük. Yüzde 50’lere varan pazar payına ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. Nazan Somer, Worldcard’a başvuru almaya 1 hafta önce başladıklarını şu anda da günde 400’e yakın başvuru geldiğini de kaydetti. Somer, Türk kartlı ödeme sistemlerinin bugün kendisinden önce bu pazara girmiş ülkeleri bile geride bıraktığına dikkat çekerek “23 yıl önce Türkiye’yi kredi kartı ile tanıştırdık, dünyaya örnek olduk. Pazarın şekillenmesi, taksit, puan, nakit avans gibi faydalarının anlaşılması ve üye işyerlerinin çoğalmasıyla birlikte cirolarda paralel artışlar elde edeceğimize inanıyoruz. 2013 yıl sonunda pazarı da büyüterek Worldcard adedini 150 binin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. 2013 yıl sonuna kadar işlem hacmi hedefimiz ise 228 milyon dolar seviyesinde. Bu rakamın lansmanımızın ikinci yılında 534 milyon dolara ulaşmasını bekliyoruz. Worldcard’ın sunacağı pek çok imkanın, özellikle de perakende sektörüyle kuracağı yakın işbirliğinin çok kısa sürede sektörü de ekillendireceğini düşünüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Şube ve personel büyüyecek bireysel tarafta iddiası artacak

Yapı Kredi Bank Azerbaijan Genel Müdürü Coşkun Bulak ise, bankanın 12 şube ve 380’den fazla çalışanla, hem kurumsal hem de bireysel bankacılık alanındaki faaliyet gösterdiğini belirterek yıl sonuna kadar şube sayılarını 14’e personel sayılarını ise 400’ün üzerine çıkaracaklarını belirtti. Bulak, “2 binin üzerinde kurumsal, 48 bin bireysel müşteriye hizmet veren Yapı Kredi Bank Azerbaijan olarak büyümemizi sürdürüyoruz. Şube ağımızı Azerbaycan geneline yaymayı düşünüyoruz. Şimdi Worldcard’ın pazara sunulmasıyla birlikte bireysel bankacılık alanında da kadar iddialı olduğumuzu göstereceğiz. Ayrıca Worldcard ile Azerbaycan’da ödeme sistemlerinin geliştirilmesi için gerekli alt yapıyı şekillendireceğiz” açıklamasında bulundu. Yapı Kredi Bank Azerbaijan, karda ilk 4 bankadan biri.

Hem Azerbaycan’da hem Türkiye’de geçecek

Worldcard kredi kartları 50 marka ile 200 satış noktasında taksit yapıp, puan biriktirecek. Worldcard, Azerbaycan’da Türkiye’de olduğu gibi nakit avans çekimi, sanal kart, ek kart ve asistans hizmetleri de sunacak. Önümüzdeki sene kartlar karşılıklı olarak her iki ülkede de geçerli olacak. Bireylere yönelik Worldcard klasik, gold ve platin ile pazara giren Worldcard, şirketler için de World Business Kart’ı getirdi. Platin Worldcard sahipleri daimi olarak, Klasik ve Gold kart sahipleri ise kampanya dönemlerinde yurt dışındaki taksit ve puan uygulamalarından yararlanabilecek. Yapı Kredi, PulKart markasıyla banka kartı da sunacak.

Azerbaycan’da kadın şube müdürü devrimi yaptı

Azerbaycan bankacılık sektöründe ilk kadın şube müdürünün Yapı Kredi’de çalışmaya başladığını söyleyen Coşkun Bulak, “İlkini atadığımızda Azerbaycan’da devrim sayıldı. Şu anda 3 şubemizin müdürü kadın. Burada faaliyet gösteren yabancı birkaç şirketin maaşlarının ödemesi de bizden geçiyor” dedi. Bankanın çalışanlarının yüzde 90’ı Azeri.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.