Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Cumhurbaşkanının maaşı yarıya indirilecek

16 Eylül 2012 Pazar::

AB Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF’nin direktifiyle tasarrufa giden Yunanistan, bu çerçevede Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas’ın maaşını yarıya yarıya indiriyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Yunanistan'da yeni tasarruf önlemleri paketi Cumhurbaşkanlığı Köşkü’ne kadar uzandı. Yeni paket çerçevesinde Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas'ın maaşı yarı yarıya kesilecek.

TEKLİFİ CUMHURBAŞKANI VERDİ

Maliye Bakanı Yardımcısı Hristos Staikuras tarafından imzalanan kamu harcamalarında yapılacak kesintilere ilişkin yasa tasarısında yer alan değişiklikle yıllık 352 bin 350 Euro tasarruf sağlanacağı belirtildi. Milletvekillerinin iki katı kadar kesinti yapılacak olancumhurbaşkanının maaşı yarı yarıya düşerek 11 bin 561 Euro olacak. Eski cumhurbaşkanlarının aylık emeklilik maaşlarında da aynı oranda kesintiye gidilecek. Değişiklik cumhurbaşkanının maaşının üçte birini oluşturan 6 bin 240 Euro'luk harcama ödeneğinin de kaldırılmasını kapsıyor. Kesinti.Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas tarafından iki hafta önce teklif edilmişti.

KAMU ÇALIŞANLARI EYLEMDE

Yunan hükümeti kredi karşılığı, AB Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF direktifiyle 2013-2014 için yapacağı 11.5 milyar Euro'luk kamu harcamalarında kesintisi sözü vermişti. Bu çerçevede maaşlarında kesintiye gidilecek olan kamu çalışanları hafta içinde Atina Sintagma Meydanı'nda Maliye Bakanlığı ve parlamento önünde eylem yapmıştı. Belediye başkanlarının da destek verdiği, belediye çalışanı, doktor ve öğretmen gibi pek çok kamu çalışanının katıldığı gösterilerde, devletten aldıkları sosyal yardımlarda kesinti yapılacağı belirtilen engelliler de yer almıştı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.