Bugün: 6 Mayıs 2024 Pazartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

Bankalar “0” limit verip kart aidatı istedi!

15 Eylül 2012 Cumartesi::

Bankalar kart başvurusunda bulunanlara önce “0” limitli kart gönderdi sonra 50 ile 60 TL değerinde değişen kart aidatı istedi.

Yazı Boyutu : A A A A

Sıfır limitin şokunu atlatamayan tüketici bir de bankanın sıfır limitli karttan kart aidatı istediğini öğrenince deliye döndü.

Gün yok ki bankalar ile tüketicilerin arası açılmasın. Bankaların kredi kartı başvurusunda bulunan ya da düzensiz ödeme yapan müşterilerine yaptığı kart aidatı tuzağına çok şaşıracaksınız. Şikayet Portalı Şikayetvar.com’a gelen şikayetlere göre bankalar önce sıfır limitli kredi kartı gönderiyor. Hiçbir harcama yapamayan bu kredi kartını kullanamayan tüketici bunun şokunu atlatamazken bir de bankadan gelen ekstre ile şok oluyor. Bankalar sıfır limitli kartlara 50-60 TL değerinde kart aidatı alıyor.

0 LİMİTLİ KARTA 49 TL AİDAT

“Kredi kartıma ‘O TL’ limit tanımlandı ama 49 TL kart aidatı istediler. Yaklaşık bir ay kadar önce telefon bankacılığı ile bankadan kart başvurusu yaptım. Kartımı teslim aldım ve şifre tanımlama işlemini gerçekleştirdim. Ardından limit kontrolünü gerçekleştirdim ve kartıma ‘0’ TL kadar bir limit tanımlandığı bilgisini aldım. Konuyla alakalı olarak müşteri hizmetlerine limitimin normal değerlerine getirilmesi yönünde bir talimat verdim, bir kaç saat sonra talebimin olumsuz yanıtlandığını bildiren bir sms aldım.

Sonrasında müşteri hizmetlerini tekrar aradım ve durumu belirttim, bana ‘Kartımın normalde limit tanımlı olarak gönderilmesi gerektiğini, bir yanlışlık olabileceğini’ belirttiler. Üniversite öğrencisi olmam sebebi ile tarafıma aynı bankadan bir adet yemek ve ATM kartı, bir adet de öğrenci kredi kartı gönderilmişti. Şimdi benim yıllık 49 TL kart ücreti ödeyeceğim. Söz konusu durum oldukça onur kırıcı. Eğer söz konusu durum düzeltilmez ise başta yargıya başvuracağım. Oldukça amatörce sergilenen bu davranış, iş ciddiyetinin temel prensip olduğu, olması gerektiği bir kuruma hiç yakışmadı.”

TÜKETİCİ ŞAŞKIN

“Yaklaşık 2 yıl önce normal ödeme yapmama rağmen ödeme düzensiz diye bir anda kart limitimi 0 TL’ye düşürdüler . Bende umursamayarak normal borcum ne ise ödedim ve 22 TL alacaklı duruma getirerek kart kullanımına 2 yıl önce son verdim . Bankadan bana 32 TL borcunuz var ay sonu son ödeme tarihi diye mesaj geldi. Baktım 55 TL kart aidatı yansımış. Müşteri hizmetlerine durumu aynen dediğim şekilde izah ettim. Bana kart aidatı sözleşmenizde var yasaldır ödeyeceksiniz cevabını verdi ve beni dinlememekte ısrar etti. Sonra ben sert konuşmaya başlayınca bana direk size dava açarız dedi. Şimdi soruyorum 2 yıl önce borcu bitmiş, 2 yıldır kartta 1 TL kullanım limiti açılmayan bir kredi kartına nasıl kart kullanım ücreti işlerler ve beni tehdit ederler . Kartımı neden 2 yıldır kapatın dememe rağmen kapatamıyorum ?”

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.