Bugün: 3 Mayıs 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

Anadolubank 1000 kişiyi işe alacak

11 Eylül 2012 Salı::

Anadolubank, üç yıl içerisinde kademeli olarak şube sayısını 150`ye çıkartırken, istihdam sayısını da bin 952`den 3 bine ulaştıracak.

Yazı Boyutu : A A A A

Anadolubank, üç yıl içerisinde kademeli olarak şube sayısını 150`ye çıkartırken, istihdam sayısını da bin 952`den 3 bine ulaştıracak. Üç yıllık büyüme hedefi için 150 milyon TL bütçe ayıran banka, 2015 sonu itibariyle aktif büyümede 15 milyar TL, kredilerde 10.5 milyar TL büyüklüğe ulaşmayı hedefliyor.

Anadolubank Genel Müdürü Gökhan Günay, bankanın büyüme kararının açıklandığı basın toplantısında yaptığı konuşmada, Euro bölgesindeki ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi`nin aldığı kararın olumlu olduğunu ifade eden Günay, merkez bankalarının öncelikli görevini "acil servise gelen kanamalı bir hastanın durumuna müdahalesi"ne benzeterek, "Böyle bir durumda önce kanamaya son verilmeye çalışılır. Merkez bankalarının bu dönemdeki görevi de buydu. Piyasalar o kadar kanamalar içindeydi ki öncelik, kanamanın durdurularak hastanın hayatta kalmasını sağlamaya çalışmaktı. O nedenle ilk aşama, piyasaların doğru çalışması ve ekonomilerin çalışarak büyüme evresine girmesidir" diye konuştu.

Not artışı 1 yıl içinde gelebilir

Dünya ekonomisine bakıldığında ise Çin`de işlerin çok iyi gitmediğini, büyümenin yüzde 7.4`lere kadar düştüğünü hatırlatan Günay, "Bunun anlamı, Çin gibi büyük bir ülkede yüzde 7`ler artık ekonominin durağanlaştığı, yani yeni iş gücünün oluşturulamadığı seviyeler. Bu oranlar Çin`de maalesef büyümeye yetmiyor. Gıda tarafından gelen enflasyonda ciddi artışlar var. Dolayısıyla Çin`den dünya ekonomisine çok fazla bir etki beklememek lazım" diye konuştu. Türkiye ekonomisine bakıldığında ise "not artışları"nın 6 ay ile bir yıl içerisinde gelme olasılığının şiddetle konuşulmaya başladığını, diğer taraftan ihracatın artarken ithalatın azaldığını söyleyen Günay, ancak azalan ithalatın "pozitif" görünmesine karşın, üretimin düşmesinden gelen bir durum olabileceğini ve aslında küçülen bir ekonominin işareti olabileceği şeklinde nitelendirdi.

Türkiye`de yabancıların halen yatırım yapmaya devam ettiğine dikkati çeken Günay, yabancıların piyasaya girerken de çıkarken de milyar dolarlık hareketleri rahatlıkla yapabildiğini, çok daha büyük hacimli alım-satımı döviz piyasasında ve bono piyasasında da gerçekleştirebildiğini, böyle bakıldığında Türkiye`nin gözde ülkelerden biri olmaya devam edeceğini söyledi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.