Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Kerkük-Yumurtalık hattında petrol akışı başladı

29 Ağustos 2012 Çarşamba::

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, patlama nedeniyle akaryakıt sevkıyatı durdurulan Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı’ndan sevkıyatın bugün saat 10.00’da yeniden başladığını bildirdi.

Yazı Boyutu : A A A A

Bakan Yıldız, yaptığı açıklamada, Şırnak’ın Silopi İlçesi yakınlarından geçen Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı’nı oluşturan iki hattan birinde patlama meydana geldiğini ve güvenlik nedeniyle diğer hattın da kapatıldığını anımsattı.

Bugün saat 10.00 itibariyle bu hattan petrol akışının tekrar başladığını belirten Yıldız, patlatılan hattaki yangının dün akşam söndürüldüğünü kaydetti.

BOTAŞ ekipleri tarafından hasar tespit ve tamirat çalışmalarına başlandığını bildiren Yıldız, ”Bir hafta içerisinde bu paralel hattın da devreye girmesini bekliyoruz. Kerkük-Yumurtalık, Türkiye ve bölge için stratejik, dünya petrol piyasaları için de önemli bir boru hattıdır. Terörün zaman zaman bu boru hattına yaptığı saldırılar, ülkenin kalkınma ve gelişimine sekte vuramayacaktır. Bununla birlikte bu saldırılar, bölgenin enerji kaynaklarını ülkeye kazandırma azmimizden bizi geri çeviremeyecektir” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.