Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

E-ticaret büyüdü rekabet kızıştı

28 Ağustos 2012 Salı::

On binlerce çalışanı, 14 bini aşkın E-ticaret sitesi ve 7 milyonun üzerinde müşterisiyle dev bir hacim oluşturan E-ticaret sektörü hızla büyüyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Türkiye’ de yıl sonu itibarı ile 35 milyar TL’nin üzerinde bir finansal hacmin beklendiği E-ticaret dünyası, teknolojinin de getirdiği hızlı büyüme trendini bu yıl da kaybetmeyecek.

Dünya genelinde % 40-45’ler ile ifade edilen büyüme, yıllardır ülkemizde %55-60 seviyelerinde devam ediyor. ETİCAD, sektörün daha fazla büyümesi için sektör için önem arz eden şirketleri bu sisteme dahil olmaya davet ediyor. E-ticaret sektörü hızla büyüyor. Bu alanda da rekabet artıyor.

Elektronik Ticaret Siteleri ve İşletmecileri Derneği (ETİCAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ercüment ERDEM, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: “E-ticaret ile ilgili olarak yıllardır söylemekte olduğumuz iyi niyetli yaklaşımların bir bir gerçek olduğunu görüyoruz. Bu sevindirici gelişmeler, gün geçtikçe artan iş hacmi, istihdam, internet tabanlı gelir modelleri ile E-ticaret günümüz ticaretinin lokomotifi olmaya aday. Sektörler üzeri bir networke sahip olarak nitelendirdiğimiz ve kendi içerisinde ekosistemini oluşturmuş olan iş alanımız hızla büyümeye devam ediyor.

Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) resmi verilerine göre 2012 yılı Temmuz ayında Türkiye E-ticaret sektöründe oluşturulan hacim 3 milyar 186 milyon TL‘ye ulaştı. Bu da geçen yılın aynı dönemine göre %30’luk bir büyümenin olduğunu gösteriyor. Bu dönem zarfında gerçekleşen işlem adediyse 14 milyon 393 bin, işlem başına tutar (sepet ortalaması) ise 221 TL gibi yüksek bir seviyeye yerleşti.

Her gün onlarca kişi işini internete taşıyor. Müşteri tarafında ise güven duvarlarının yavaş yavaş aşılmaya başlaması, sektöre canlılık getirdi. Ürünlerin ve hizmetlerin daha iyi tanıtılması, farklı iletişim kanallarının kullanılmaya başlanması, müşteri odaklı çalışmaların hızla hayata geçirilmesi de bu gelişimin tetikleyicileri olarak karşımıza çıkmaktadır.

ETİCAD olarak yaptığımız araştırmalar gösteriyor ki, hizmet kalitesinde farklılaşmaya giden firmalar daha başarılı konumdalar. Her alanda olduğu gibi bir şeyin ilkini yapmaktansa, daha istikrarlı, doğru ve ilkeli yapmak E-ticaret firmalarını başarılı kılan etkenlerin başında geliyor. İnternet kaldıraçlı işler hızlı bir büyümeye olanak sağlıyor fakat firmalarımızın bu büyümeyi doğru yönetebilmeleri de çok önemli. Sınırsız bir müşteri potansiyeline yönelerek kendi iş hacminizin çok ötesinde işler yapmaya hazır olmaları gerekir.

Rekabet artıyor

Sektördeki büyüme beraberinde rekabeti de getirdi. Firmaların reklam savaşları özellikle reklam mecraları tarafından göz ardı edilemeyecek boyutlara ulaştı. Bu konuda detaylı çalışmalar yapan derneğimiz sayesinde reklam veren ve reklam alanı bir araya getirdiğimiz platformlar kurduk. Bu sayede sektörün buluşma noktası olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Üyelerimizin aralarında kurdukları güç birliği, işlerine de ciddi boyutlarda yansımaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.