Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Gedik Yatırım, Finansman Bonosu halka arz ediyor

28 Ağustos 2012 Salı::

Türk Sermaye Piyasalarının gelişimine katkı sağlamayı öncelikli prensip edinen GEDİK Yatırım, ilk kez banka kökenli olmayan bir aracı kurum Finansman Bonosunu halka arz ediyor.

Yazı Boyutu : A A A A

GEDİK Yatırım Finansman Bonosu halka arzı için 28-29 Ağustos 2012 tarihlerinde talep toplayacak.

Gedik Yatırım Finansman Bonosu, 20.000.000 TL. nominal değerde, 1 Mart 2013 (179 gün) vadeli olarak halka arz edilecek. Gösterge olarak alınan benzer vadeli devlet iç borçlanma senetlerine ek olarak, 130 – 160 baz puan arasında, ihale sonucu belirlenecek ek getiri verilecek. 1.000 TL. nominal değer ve katları üzerinden talep toplanacak. 20.000.000 TL. olan halka arz büyüklüğünden fazla talep gelmesi durumunda, halka arz miktarı 40.000.000 TL nominal tutara kadar artırılacak. İMKB Tahvil ve Bono Piyasası'nda işlem görecek olan GEDİK Yatırım Finansman Bonosu’nun ikincil piyasada da alım satımı mümkün olacak.

Yatırımcılar Gedik Yatırım şubeleri, Çağrı Merkezi, Hazine Birimi ve Ziraat Yatırım aracılığı ile talepte bulunabilirler. Halka arza ilişkin sirküler ve izahnameye, KAP ve Gedik Yatırım’ın web sitesinden ulaşılabilir.

Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erhan TOPAÇ açıklamasında, “Gedik Yatırım olarak öncelikli hedefimiz Türk Sermaye Piyasası’nın gelişimine katkı sağlayacak şekilde çalışmak, yeni projeler üretmektir. Tüm hizmet anlayışımız ve projelerimiz bu esasa dayanır. Özel sektör tahvilleri ve hazine bonoları, yetki belgesi olan aracı kurumlar tarafından yatırımcılara sunulan ürünler arasında olmalarına rağmen yatırımcı nezdinde bilinirliği maalesef düşük. Bu halka arz ile yatırımcılara yeni bir ürün alternatifi sağlarken, banka kökenli olmayan aracı kurumların da yatırımcılara sunduğu bu ürünlere dikkat çekerek Türk Sermaye Piyasasının gelişimine ve derinleşmesine katkı sağlamayı hedefledik. Kurumumuz, yatırımcılarımız ve Türk Sermaye Piyasası için hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.