Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

S&P 500 dört yılın zirvesinde

18 Ağustos 2012 Cumartesi::

Beklentinin üzerinde gelen ekonomik veriler ve Almanya'nın AMB'nin tahvil alım planına destek vermesi üzerine S&P 500 Endeksi Ocak 2011'den bu yana en uzun süreli rallisini kaydetti

Yazı Boyutu : A A A A

Ekonomik verilerin beklentileri aşması ve Almanya'nın Avrupa Merkez Bankası'nın tahvil alım planına destek vermesi üzerine New York Borsası 6. haftasını da artıda tamamladı.

Dünyanın en değerli şirketi Apple Inc., iPad'lerin yeni versiyonunun ve televizyonun üretiminin başladığı spekülasyonu üzerine yüzde 4.3 değer kazanarak 600 milyar dolarlık piyasa değerini aştı. En büyük bilgisayar ağı ekipmanı üreticisi Cisco Systems Inc., kâr ve satışların, analistlerin tahminlerini aşmasıyla yüzde 8.7 yükseldi. Perakende satış şirketi Sears Holdings Corp., daha düşük zarar açıklaması sonrasında yüzde 16 artış kaydetti.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.9 kazançla 1,418.16 puana tırmanarak bu yılki kazançlarını yüzde 13'e çıkardı. Dow Jones Endeksi ise yüzde 0.5 artışla 13,275.20 puana yükseldi. Endeks, haftanın son işlem gününde Aralık 2007'den bu yana en yüksek seviyesini kaydetti. Chicago Board Opsiyon Borsası Volatilite Endeksi yüzde 8.8 düşüşle 13.45 puana geriledi ve 5 yılın en düşük seviyesine işaret etti.

Satışçıların azalmış olabileceğini söyleyen Marketfield Asset Management'ın başkanı Michael Shaoul, daha iyi ekonomik verilerin işe yaradığını, kurumsal kazançların da çok kötü gelmediğini belirtti.

ABD'de sanayi üretimi, inşaat izinleri ve tüketici verileri, S&P 500 Endeksi'ni destekledi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.