Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

ABD hisselerine sanayi üretimi desteği

16 Ağustos 2012 Perşembe::

ABD hisse senetleri, bugün açıklanan sanayi üretimi verilerinden destek buldu

Yazı Boyutu : A A A A


ABD hisse senetleri, sanayi üretiminin Temmuz ayında arttığını gösteren verilerin gelmesi üzerine Standard & Poor's 500 Endeksi'ndeki iki günlük düşüşe son vererek yükselmeye başladı.



ABD'nin en büyük ikinci iskonto perakendecisi Target Corp., kârının beklentileri geçmesiyle beraber yüzde 1.6 değer kazandı. En büyük çiftlik ekipmanı üreticisi Deere & Co., kârının beklentilerin altında kalması ve yıl geneline yönelik beklentilerini kısmasıyla yüzde 6.8 geriledi. Bir başka perakendeci Staples Inc., ABD'deki ekonomik büyümenin yavaşlayacağı varsayımıyla satış beklentilerini düşürdükten sonra yüzde 16 değer kaybetti.



S&P 500 yüzde 0.2 yükselerek New York saatiyle 09:57'de 1,406.07 puana çıktı. Dow Jones ise 8.01 puan, yüzde 0.1, artışla 13,180.15 puan oldu.



ABD sanayi üretimi, motorlu taşıtlar ve kamu kuruluşlarındaki sıçrayıştan sonra Temmuz ayında yükseldi. Bir başka rapor ise imalatın New York bölgesinde geçtiğimiz Ekim'den beri ilk kez beklenmedik bir şekilde daraldığını gösterdi.



S&P 500 dün yüzde 0.1'den daha az bir düşüş yaşadı. Bloomberg tarafından toplanan verilere göre, endeksteki gün içi fiyat değişiklikleri 6 Ağustos'tan düne kadar ortalama yüzde 0.7 olarak, Ocak 2011'den bu yana aynı zaman periyodundaki en ufak dalgalanmayı kaydetti.



Endeks, ABD hisse hacminin tatiller hariç 2008 yılından beri en düşük seviyeye inmesi ve volatilitenin 5 yılın en az seviyesinde olmasıyla geçtiğimiz 6 işlem seansında 1,400 civarında dalgalandı.


Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.