Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Müfettiş yardımcısı alacak

11 Ağustos 2012 Cumartesi::

Sosyal Güvenlik Kurumu, (SGK) 30 müfettiş yardımcısı alacak.

Yazı Boyutu : A A A A

Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı Duyurusu Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Kurum, hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olan 30 müfettiş yardımcısı alacak.

29-30 Eylül 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan yazılı sınava başvuru tarihleri ise 13 Ağustos 2012 tarihinde başlayıp, 29 Ağustos 2012 tarihinde sona erecek. Yazılı sınav SGK Başkanlığı’nda gerçekleştirilecek. Sınav başvuruları şahsen veya posta ile yapılabilecek. Sınav Giriş Başvuru Formu www.sgk.gov.tr adresinden temin edilebilecek. Sınava girecek adaylara Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı tarafından, sınav zamanı ve yerini belirten fotoğraflı “Sınav Giriş Belgesi” verilecek. Sınav giriş belgeleri, adayların haberleşme adreslerine posta ile gönderilecek. Sınava girecek adaylar, sınav esnasında, bu belge ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere, resmi makamlarca verilmiş geçerli bir kimlik belgesi bulundurmak zorunda olacak. Sınava katılabilme şartlarını haiz olmayanlara sınav giriş belgesi gönderilmeyecek.

Ortalama puanla alınacak

Müfettiş yardımcılığı giriş sınavı yazılı bölümüne katılma hakkını elde eden adayların, yazılı bölümünü kazanan adayların ve giriş sınavını kazanan adayların listesi www.sgk.gov.tr internet adresinde duyurulacak. Müfettiş yardımcılığı giriş sınavına katılabilmek için adayların, sınavın yapıldığı tarihte 35 yaşını doldurmamış olması, en az dört yıllık eğitim veren yüksek öğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olması gerekiyor. Erkek adaylar için askerliğini yapmış, muaf veya erteletmiş olduğuna dair yazılı beyan istenirken, adayların adli sicil kaydı bulunmadığına dair yazılı beyanda da bulunmaları gerekiyor. Adaylarda, hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadî ve idarî bilimler fakültelerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olanlar için, KPSSP 118 puan türünden 80 ve üzerinde puan şartı aranacak. Sınava, müracaat eden adaylar içerisinde en yüksek puanlı 150 kişi içerisinde bulunanlar çağrılacak. Yazılı ve sözlü sınavlarda başarılı sayılmak için sınav konularının her birinden 100 tam puan üzerinden 60 puandan az olmamak üzere ortalama en az 70 puan almak gerekiyor. Giriş sınavı notu ise yazılı ve sözlü sınav notlarının ortalaması olacak ve başarı sırası bu nota göre tespit edilecek. Sınavın konuları ise genel, güncel ve sosyo-ekonomik konularında kompozisyon, kamu maliyesi, eonomi, hukuk, muhasebe ve yabancı dil olacak.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.