Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

İş stresi işsiz bırakıyor

4 Ağustos 2012 Cumartesi::

Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) tarafından yapılan araştırma kontrol edilemeyen stresin kişiyi işsiz bıraktığını ortaya koyuyor

Yazı Boyutu : A A A A

Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) tarafından yapılan araştırma sonucuna göre, stresin iş verimini büyük oranda düşürdüğü ortaya çıktı. Araştırmayla ilgili bilgi veren MPM uzmanları, modern toplumda ortaya çıkan stresin, kişinin yaşamını alt üst ettiğini ve gündelik hayatı olumsuz etkileyen stresle ilgili her geçen gün farklı bir gerçek ortaya çıktığını ifade ettiler.

İşe gitmede isteksizlikle başlayan stresin etkilerinin, ilerleyen safhalarda iş hastalıklarının artması, işle ilgili yetersizlik duygusu, kararlarda isabetsizlik ve sinirliliğe yol açtığını vurgulayan uzmanlar, kontrol altına alınmayan stresin kişiyi işten ayrılmaya kadar götürdüğünü kaydetti.

İş hayatında verimi düşürüyor

İnsanın aile hayatını ve kişisel sağlığını olumsuz etkileyen stresin oldukça sinsi ve tehlikeli olduğunun altını çizen uzmanlar, bu rahatsızlığın her geçen gün daha büyük sorunlara neden olduğuna dikkat çekti. Stresin üstesinden gelinmediği takdirde hayatın her alanında büyük sorunlara yol açtığını dile getiren uzmanlar, "Yapılan araştırmalar, stresin, iş hayatında verim düşüklüğü, işe gitmede isteksizlik, iş hastalıklarının artması, iş ile ilgili yetersizlik duygusu, kararlarda isabetsizlik, sinirlilik gibi birçok olumsuzluğa yol açtığını ortaya koyuyor. Kişinin işten ayrılmasına bile neden olabiliyor" tespitinde bulundu.

Kontrol edildiğinde başarıyı kamçılıyor

Kurum büyüdükçe ve karmaşıklaştıkça, stres kaynaklarının da arttığını, bunun sonucunda da stresli kişilerin, diğer çalışanları ve kurumu da olumsuz yönde etkilediğini kaydeden uzmanlar, "Kişinin kendisini ve çevresini olumsuz etkilememesi için stresini sınırlaması gerekir. Kontrol edilebilen bir stres kişinin başarısını kamçılayabilir. Stres, normal düzeyde görünmesi halinde, bireyi uyaran, motive eden bir unsur olabilir. Herhangi bir işte iyi bir sonuç elde etmek için, belli bir heyecan düzeyine gereksinim bulunmaktadır. Bu düzey aşıldığında işte başarı azalmakta, endişeli, yorgun ve yanılmaya daha yatkın olunmaktadır" şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.