Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Panasonic`ten güneş enerjisine destek

28 Temmuz 2012 Cumartesi::

Panasonic, dünyanın en uzun parkurlu güneş otomobilleri yarışında, Tokai Üniversitesi takımını güneş enerjisi depolama çözümleriyle destekleyecek.

Yazı Boyutu : A A A A

Panasonic, 2012 Güney Afrika Güneş Otomobili Yarışı’nda (SASC), Tokai Üniversitesi’nin güneş otomobili takımına sponsor olacağını açıkladı. Dünyanın bu en uzun parkura sahip yarışı, 17-29 Eylül 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Panasonic’in enerji çözümleri, üniversiteli Japon takımının geçen yıl Avustralya’da 2011 Dünya Güneş Otomobilleri Yarışı’nda (WSC) zafer kazanmasını sağlamıştı. Şirket bu yarışma için, yüksek kapasiteli lityum-iyon akülerin yanı sıra dünyanın en yüksek enerji dönüştürme oranına* sahip Panasonic HIT güneş hücrelerini de tedarik etmişti.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen SASC, ilki 2008 yılında düzenlenmiş olan ve iki yılda bir gerçekleştirilen bir etkinlik. Yarışta güneş otomobilleri, Güney Afrika Cumhuriyeti’nin tamamını çevreleyen yaklaşık 5000 km’lik zorlu bir parkurda mücadele edecekler. Ülkenin kuzeydoğusunda yer alan Pretoria şehrinde başlayıp bitecek olan parkur, dünyanın sadece en uzun mesafesi değil, aynı zamanda yaklaşık 2000 metrelik, dünyanın maksimum kot farkına sahip yolu.

2010 yılında düzenlenen son etkinlikte, Tokai Üniversitesi güneş otomobilleri takımı, Panasonic’in yüksek kapasiteli lityum-iyon akülerini kullanarak büyük başarı kazanmış ve zafere ulaşmıştı. Üniversite takımı, yüksek kapasiteli lityum-iyon aküler kadar HIT güneş hücrelerinin de kullanıldığı güneş enerjisiyle çalışan otomobilleriyle bu yıl galibiyet serilerini üçe çıkarmayı deneyecekler.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.