Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

İspanya'da işsizlik 36 yılın en yükseğinde

27 Temmuz 2012 Cuma::

İspanya'da işsizlik oranı, diktatör Franco'nun 1976'da ölümünden bu yana en yüksek seviyesinde

Yazı Boyutu : A A A A

İspanya'da işsizlik, Başbakan Mariano Rajoy'un işten çıkarmaları kolaylaştırması ve aynı zamanda, ülkenin demokrasiye geçişinden bu yana en ağır kemer sıkma tedbirlerini uygulaması ile birlikte rekor seviyeye yükseldi.

Halihazırda Avrupa Birliği'nin en yüksek seviyesinde bulunan işsizlik oranı, ilk çeyrekteki yüzde 24.4 seviyesinden ikinci çeyrekte yüzde 24.6'ya yükseldi. Bu, diktatör Franko'nun 1976'da ölümü ile birlikte ülkenin demokrasiye geçmesinden bu yanaki en yüksek seviyeyi işaret ediyor. Bloomberg News'un anketine katılan ekonomistlerin tahminlerine göre, işsizlik oranının yüzde 24.7 seviyesinde egrçekleşmesi bekleniyordu.

Rajoy, ülkede 2009'dan bu yana görülen ikinci resesyonun derinleşmesi ile birlikte, Yunanistan'ınki kadar olan bütçe açığını düşürmek ve ekonomiyi iyileştirmek için çaba harcıyor. İktidardaki Halkın Partisi'ne destek, kamuoyu anketlerinin gösterdiği üzere, işten çıkarma maliyetlerini düşüren ve harcamaları azaltan tedbirlerin seçmenleri öfkelendirmesi ve borçlanma maliyetlerinin düşürülememesi ile birlikte azalıyor.

Madrid'de Analistas Financieros Internacionales ekonomisti Jose Antonio Herce, "Kötümseriz" dedi ve "Bu yıl ekonomik faaliyetin yüzde 2 daralacağına ve işsizlik oranının yüzde 26'ya tırmanacağına inanmak konusunda her sebep mevcut" değerlendirmesinde bulundu.

Hükümer Şubat ayında, gençler arasında yüzde 50'ye çıkan işsizlik oranını düşürmek için istihdam yasalarıdna değişikliğe gitti. Bu değişiklikler, işten çıkarmaları kolaylaştırıp, maliyetini düşüren düzenlemeleri içeriyor. Bu yasanın çıkmasının ardından, moda perakendecisi Adolfo Dominguez SA ve çimento üreticisi Cementos Portland SA gibi şirketler işçi çıkarmaya başladı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.