Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

ABD'de büyüme yavaşladı

27 Temmuz 2012 Cuma::

ABD ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde ilk çeyreğe göre daha yavaş büyüdü

Yazı Boyutu : A A A A

ABD ekonomisi ikinci çeyrekte yumuşayan istihdam sektörünün tüketimi dizginlemesiyle daha yavaş hızda büyüdü.

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan veriye göre, ABD gayrı safi yurt içi hasılası (GSYH) ilk çeyrekteki revize edilmiş yüzde 2'lik büyümenin ardından, ikinci çeyrekte yüzde 1.5 büyüdü. Bloomberg News tarafından yapılan ankete katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre yüzde 1.4'lük bir büyüme öngörmüştü. Dünyanın en büyük ekonomisinin hemen hemen yüzde 70'ini oluşturan hanehalkı harcamaları ise bir yıldaki en yavaş büyüme oranını gerçekleştirdi.

Avrupa'nın borç krizi ve ABD vergi politikalarındaki belirsizlik, güveni azaltırken tüketicilerin daha az harcama yapmasına yol açarak UPS Inc.'den Procter & Gamble Co.'ya kadar firmaların satışlarını olumsuz etkiliyor. Soğuyan büyüme işsizliğin düşürülmesini daha da zorlaştırırken, Fed Başkanı Bernanke'nin neden gerektiğinde politika yapıcıların daha çok teşvik uygulamaya hazır olduğunu ifade ettiğini daha iyi açıklıyor.

Bank of America Corp.'un kıdemli ABD ekonomisti Michael Hanson, ekonominin ikinci yarıya çok sağlam bir duruşla başlamadığını söyledi. Hanson, "Ekonomi gözle görülür bir şekilde yavaşlıyor. Risklere bakılırsa, Fed'in yılın geri kalanında parmağını kıpırdatmaması pek muhtemel değil" dedi.

Ankete katılan 82 ekonomistin büyüme tahminleri yüzde 0.7'den yüzde 1.9'a değişiklik gösterdi. GSYH tahmini, bu çeyrekte yapılacak 3 tahminden ilki. Diğer tahminler daha fazla verinin gelmesiyle Ağustos ve Eylül aylarında yapılacak.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.