Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Hasan Önder Daikin yönetiminde

24 Temmuz 2012 Salı::

Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder, Daikin Europe N.V. Yönetim Kurulu’na girdi. Önder, Daikin Türkiye’deki CEO’luk görevinin yanı sıra Daikin Europe N.V.’de EMEA Bölgesi’ndeki (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika ülkeleri) tüm faaliyetler ve gelişmelerle ilgili sorumluluk üstlendi.

Yazı Boyutu : A A A A

Çok uluslu şirketlerin yönetim kurullarında görev alan Türk yöneticilerin, en son örneği Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder oldu. 16 milyar doları aşan cirosuyla dünya klima sektörünün lideri olan Daikin, Hasan Önder’i Avrupa’daki şirketinin Yönetim Kurulu’na atadı. Böylece Avrupa ekonomisi resesyon içindeyken, Türk yöneticilerin bu konudaki tecrübelerinden yararlanmak isteyen şirketler arasına Daikin de katıldı.

Kurucusu olduğu Airfel’in 2011 yılında Japonya merkezli Daikin tarafından satın alınmasının ardından görevine Daikin Türkiye CEO’su olarak devam eden Hasan Önder, Temmuz ayından itibaren Daikin Europe N.V.’de Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de üstlendi. Daikin Europe N.V.’nin yönetimine girerek, EMEA Bölgesi’ndeki (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika ülkeleri) tüm faaliyet ve gelişmelerle ilgili sorumluluk üstlenen Hasan Önder, Daikin bünyesinde en kısa sürede ataması yapılan yönetici oldu.

Daikin Türkiye’deki CEO’luk görevinin yanı sıra Daikin Europe N.V.’deki görevini de sürdürecek olan Hasan Önder, üstlendiği yeni görevinde Daikin Türkiye’nin başarısı kadar, Türkiye ekonomisinin gösterdiği performansın da etkili olduğunu vurguladı. Önder, “Deneyimlerimizi Daikin Europe N.V’ye aktarırken, planladığımız yeni yatırımlarla Daikin Türkiye’nin bölgedeki etkinliğini artırmak için çalışacağız. Türkiye’ye duyduğu güveni, dünya çapında yaptığı ikinci büyük satın alma olan Airfel yatırımı ile gösteren Daikin’in, Türkiye ve bölgeye ilişkin planları doğrultusunda büyümemizi sürdürürken, sektör liderliğini hedeflemekteyiz” dedi.

Daikin bünyesine katıldıktan sonra geçen yıl yüzde 171 büyüyerek cirosunu 340 milyon TL.’ye ulaştıran Daikin Türkiye, 2012 yılı sonunda ulaşmak istediği 530 milyon TL. ciro hedefi ile de dikkat çekiyor. Adapazarı Hendek’te üretim tesisleri bulunan Daikin, Türkiye’deki şirketini Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’nın Ar-Ge, üretim ve lojistik üssü olarak konumlandırmayı, Türkiye’yi bölgenin en önemli iklimlendirme merkezi haline getirmeyi hedefliyor.

Merkezi Belçika Oostende’de bulunan Daikin Europa N.V. ise bünyesinde; Avrupa’daki üretim ve yönetimin yanı sıra EMEA Bölgesi satış ve pazarlama merkezlerini barındırıyor. Son teknoloji konut tipi, ticari ve endüstriyel ısıtma-soğutma çözümlerine odaklı 150.000 m²’nin üzerindeki üretim ve yönetim alanıyla sektörünün Avrupa’daki en gelişmiş üretim tesislerine sahip olan Daikin Europe N.V., 6 üretim tesisi, 17 bağlı şirketi, 5 satış ofisi ve bağımsız distribütörleriyle tüm EMEA bölgesinde geniş bir satış ağına sahip bulunuyor. 2010/2011 mali yılını 1.809.000 Euro konsolide net satış ve 179.7 milyon Euro tutarında faaliyet geliri ile kapatan Daikin Europe N.V.’nin, 5.400’den fazla çalışanı bulunuyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.