Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

IMF'nin üst yönetim kademesinde olaylı istifa

24 Temmuz 2012 Salı::

Uluslararası Para Fonu IMF'nin önde gelen ekonomistlerinden Peter Doyle kuruluşun "lekeli ve başarısız" olduğunu savunduğu bir mektupla istifa etti

Yazı Boyutu : A A A A

20 yıldır kurumda çalıştığını söyleyen Doyle, yazılı açıklamasında, kurumun yönetiminin "lekeli" olduğunu ve orada çalışmaktan "utanç duyduğunu" söyledi.

YETERSİZ VE BAŞARISIZ

Doyle, IMF'nin 10 yıldır kusurlu olduğunu iddia ettiği genel sekreterlik atamalarındaki "yetersizlik", "başarısızlık" ve "felaket"ten bahsetti.

IMF'nin Yunanistan, Portekiz ve İrlanda gibi ülkelerin kurtarma paketlerinden sorumlu Avrupa Bölümü'nün eski danışmanı olan Doyle, kurumun küresel ekonomik krizin kaçınılmazlığı ile ilgili uyarıları yapmakta gecikmesini büyük bir başarısızlık olarak nitelendirdi.

10 YILDA FELAKET NİTELİĞİNDE ATAMALAR

CNN tarafından yayınlanan 18 Haziran tarihli istifa mektubunda, IMF'nin ekonomik krizi denetlemesindeki başarısızlıklarının "işleyişte yer ettiğini" yazdı. Doyle, "Bu gerçeği en belirgin olarak, yönetimin son 10 yıldır felaket niteline varan atamalarında görüyoruz" dedi.

LAGARDE BİLE KUSURLUDUR

"Şu an görevde olan Christine Lagarde bile kusurludur ve ne cinsiyeti, ne dürüstlüğü, ne de heyecanı, seçim sisteminin gayrı meşruluğunu anlamsızlaştırmaya yetmez." diyen Doyle'un "gayrı meşruiyet" ifadesi ile, IMF başkanlarının geleneksel olarak Avrupalı, Dünya Bankası'nınkinin ise Amerikalı adaylar arasından seçilmesini kastettiği sanılıyor.

Bu gelenek hali hazırda yaygın bir şekilde eleştiriye uğruyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.