Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Türk perakende sektörü dünyanın gözünü kamaştırıyor

22 Temmuz 2012 Pazar::

Son bir yıl içinde Türkiye’nin önde gelen perakende devleri yabancı fonlar ile ortak olarak hem rekabet gücünü hem de finansman gücünü artırarak dünyaya açılmaya başladı.

Yazı Boyutu : A A A A

İstanbul Ataköy’de bulunan Airport Outlet Center Genel Müdürü Burçin Bendegül, “Dünyanın önde gelen yatırım fonları; ortadoğu, balkanlar ve Avrupa piyasasına yavaş yavaş hakim olmaya başlayan Türk perakende devlerinin peşinde” dedi.

Koton, Damat, Mavi, Beymen, Silk&Cashmere, Wenice Kids, İpekyol, Yargıcı, Bücürük, joker gibi markaların 2012 yılında yabancı ortaklık içine girdiğini belirten Bendegül “Avrupa ve Amerika piyasalarındaki daralma ve sıkışma nedeniyle yabancı fonların Türk piyasasına, özellikle hızlı bir büyüme ve yüksek karlılık oranları sağlayan perakende sektörüne ilgisi daha da arttı.” dedi.

Türkiye’de milyar dolarlık markalar var.

Genç ve dinamik bir nüfusa sahip olan Türkiye’de, perakende sektörünün hızla büyüdüğünü ve önümüzdeki beş yıl içinde daha da büyüyeceğini ifade eden Bendegül “Bundan 10 yıl önce bir Türk tekstil markasının milyar dolarlık piyasa değerine sahip olacağı hayal bile edilemezdi. Oysa şimdi onlarca markamız milyar dolarlık piyasa değerine sahip” dedi.

Uluslararası fonların devreye girmesi ile aile şirketlerinin hızla kurumsallaştığını belirten Bendegül “Türkiye’nin çok değerli markaları var, daha bu markalar vitrine çıkmadı ancak; çok kısa bir süre içinde milyar dolara ortaklık anlaşmalarına imza atan yerli perakende devlerin haberlerin duymamıza çok az kaldı.” dedi.

AVM Satışları da Başlayacak.

Son beş yıl içinde organize perakendenin bu kadar hızlı büyümesini Türkiye’deki AVM’leşme oranına bağlayan Bendegül, “E- ticaret ve fırsat siteleri sayesinde markalar ulaşamayacakları noktalara hızla ulaştılar. Ellerinde kalan stokları hızla tüketerek seri üretimi artırdılar. Üretim miktarının artması maliyetleri aşağıya çekti, bu da karlılık oranlarını artırdı.” dedi.

Çok kısa bir süre içinde yabancı fonları Türkiye’de AVM yatırımlarına gireceğini ifade eden bendegül “İstanbul, İzmir Ankara ve Anadolu’nun belli şehirlerinde fonlar tarafından AVM satın almaları da başlayacak.” dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.