Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

İspanya tahvilleri rekora doymuyor

22 Temmuz 2012 Pazar::

İspanya'nın beş ve otuz yıl vadeli tahvilleri, ekonomiye ilişkin endişelerle rekor seviyeye düştü

Yazı Boyutu : A A A A

İspanya tahvilleri, Valencia bölgesinin kurtarma istemeye hazırlanması sonrası, politika yapıcıların borç krizine çözüm bulamadıkları kaygılarını derinleştirmesi sonucu değer kaybetti. Bu hareket ile birlikte, İspanya'nın beş ve otuz yıl vadeli tahvillerin faizleri euro döneminin en yüksek seviyelerine çıktı.

İspanya'nın 10 yıl vadeli tahvilleri, hükümetin büyüme tahminini düşürmesi ile birlikte, yedi gün üst üste değer kaybetti ve bu hareket sonucu, yatırımcıların Alman tahvilleri yerine İspanyol tahvilleri tutmak için istedikleri ekstra faiz rekor seviyeye çıktı. İtalyan ve Alman tahvillerinin faizleri arasındaki fark Ocak ayından bu yana en yüksek seviyeye çıkarken, Almanya'nın iki vadeli tahvillerinin faizi rekor seviyeye geriledi. Belçika ve Fransa'nın on yıl vadeli tahvillerinin faizleri, yatırımcıların Almanya'nın gösterge kağıdına alternatif olarak daha yüksek getirili tahviller aramasının etkisi ile rekor seviyelere indi.

Londra'da Rabobank International'ın kıdemli sabit getirili menkul kıymetler stratejisti Richard McGuire, "Valencia'nın yardım talebi, merkezi hükümetin bölgeleri tekrar ayağa kaldırma konusundaki gücüne yönelik korkuların altını çizdi" dedi ve Bu, ispanya'yı kayda değer bir baskı altına sokuyor" değerlendirmesinde bulundu.

İspanya'nın beş yıl vadeli tahvillerinin faizi dün, yüzde 6.903 ile euronun kullanılmaya başlandığı 1999'dan bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra, 47 baz puan ya da 0.47 yüzde puanı yükselişle, Londra saati ile 17:21'de yüzde 6.88'e geldi. Ekim 2016'da vadesi dolacak yüzde 4.25 faizli tahvillerin fiyatı 1.595 ya da 1,000 euro nominal dğerli beher kağıt için 15.95 euro düşerek 90.535'e indi.

Euro yen karşısında 2000 yılından bu yana en düşük seviyesine inerken, dolar karşısında da iki yılın en düşük seviyesine geriledi.

İspanya'da Valencia bölgesi, internet sitesinden yaptığı açıklamada, ülkenin bölgesel yönetimlerine yardım için oluşturduğu fondan yararlanacağını duyurdu. Bu fonlama mekanizması, nakit sıkıntısına düşen bölgelere likidite sağlamak için geçen hafta oluşturuldu.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.