Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

15 Bin kişiye yeni iş fırsatı oluşturacak

19 Temmuz 2012 Perşembe::

Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, kamulaştırma çalışmalarını 4 yıl süren zorlu bir maratonun ardından aştıklarını söyledi.

Yazı Boyutu : A A A A

Türkiye`nin ilk plastik ihtisas OSB`sinde kamulaştırma sıkıntısı 4 yıl süren zorlu bir maratonun ardından aşıldı. Bölgede parseli bulunan firmalar 3 ay sonra fabrikalarının temellerini atmaya başlayacak. 15 bin kişiye istihdam sağlayacak olan bölgede ilk etapta 34 plastik firması yatırım yapacak.

Menemen Plastik İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen Menemen Gökovası Mevkii`nde 920 bin metrekare araziye sahip olan bölgenin, Türkiye`nin tek plastik ihtisas OSB`si olduğunu hatırlatarak, "Bölgenin genişlemeye müsait arazi yapısı bir başka avantaj olarak öne çıkıyor. 4 yılı aşkın bir süredir aynı zamanda Bölgemizin yönetim kurulu başkan vekili olan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve müteşebbis heyet başkanımız Erdoğan Çiçekçi`yle birlikte kamulaştırma çalışmalarını tamamlamak için çalıştık. Şu an bu sıkıntı aşılmış durumda. 3 ay sonra bacasız fabrikaların inşaatlarına başlayabileceğiz. İlk etapta 34 plastik firmasının yatırım yapacağı Menemen OSB`de 15 bin kişiye istihdam sağlanacak" diye konuştu.

Baca gazsız çevreci üretim

Menemen OSB`nin kuruluş çalışmalarının 1995 yılında bakanlık tahsisi ile başlandığını hatırlatan Salih Esen, "17 yılda fabrikaların temel atması aşamasına gelebildik. EBSO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçildiğim 2001 yılında burası ile çalışmaları hızlandırdım. 7.5 milyon TL`lık yatırımla ilk bölümü tamamlanan altyapı yatırımlarında, ikinci bölüm 6 milyon TL`lık Sanayi Bakanlığı kredisi ile gerçekleştirilecek. İAOSB dışında şehir merkezine en yakın OSB olan Menemen Plastik İhtisas OSB hammadde ve ihracat kapısı alanlarına da 20 kilometrelik yakınlığıyla sektöre hareket getirecek. Menemen Plastik İhtisas OSB kurulmakta olan OSB`ler içerisinde lokal olarak en özellikli en avantajlı konuma sahip. Çevreye zarar vermeyen, baca gazı çıkarmayan bir üretim alanı olan Menemen OSB, Bakanlığın da teşvik ettiği kümelendirme sistemi ile rekabet koşullarını oluşturmuş olacak" şeklinde konuştu.

Bölgede doluluk oranının yüzde 80 dolayında olduğunu kaydeden Esen, "Kamulaştırma çalışmaları bizim için en yorucu kısımdı. Paramız olmasına rağmen muhatap bulamadığımız için arsaları alamadık. 4 yıldır bizi yoran kamulaştırma çalışmalarının artık sonuna geldik. 650 bin metrekare alanı 650 kişiden satın aldık. Toplu satın almalar, toplu istihdam olanakları, dış satım birlikteliği burada oluşturacağımız potansiyeller olacak. Plastik sektörünün kendi içerisinde diyalog kurmak suretiyle seviyeli birliktelikle beraber bir rekabet ortamı doğacak. 3 ay içerisinde Kastaş ve Palaplast firmaları inşaata başlayacak, diğer firmalar onları takip edecek" dedi.

Bacasız sanayi ile Türkiye örnek bir OSB

Yönetim Kurulu olarak, son derece uyumlu çalıştıklarını ve gerek altyapı gerekse firmaların yapacakları çalışmaları hızlandırmak için her türlü özveriyi yaptıklarını söyleyen Esen, "Bu yapılanlar Menemen`in hem sosyal hem maddi anlamda kalkınmasına yol açacak. Oluşan tatlı rekabet ve mükemmel yatırımla, Menemen Plastik İhtisas OSB İzmir`in plastik sektöründe lider olmasını sağlayacak. Sosyal alanları, idare binaları, altyapı çalışmaları, arıtma tesisleri ve bacasız sanayi ile Türkiye örnek bir OSB`ye kavuşacak" açıklamasını yaptı.

Bölgede yatırım yapacak firmalar:

Egepen Deceuninck, Esen Plastik, Kastaş Kauçuk, Palaplast, Budin Akarca Mürekkep ve Boya, Gürdemir Plastik, Papiks Plastik, As İp Halat-Çipitaş, Güven Plastik, Ak-Nar Plastik, Yorplast Yorgancılar A.Ş., Yeşilkaya Plastik, Ultra Plastik Boya, Teknik Makina Model Atölyesi, Osman Sipahioğlu, Keçeci Profil, İzpen Plastik, İMS Tur, Hasırcı Ambalaj, Damla Plastik, Cihangir Hür, Ege-kur Plastik, Plasmak, MSA Plastik, Özgören Makine, Paksu Plastik.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.