Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Parasal genişleme beklentisi bitmedi

18 Temmuz 2012 Çarşamba::

Bernanke'nin açıklamalar FED tarafında durum biraz daha kötüleşmiş gibi göründüğünü ortaya serdi yeni parasal genişleme umudu hala var.

Yazı Boyutu : A A A A

FED Başkanının Bernanke'nin açıklamaları sonrasında Gedik yatırımdan gelen raporda parasal genişleme umutlarının daha sönmediği bilgisi geldi. İMKB 100 endeksi, günü yüzde 0.32 düşüşle, 62,472 puandan kapattı.Gün içerisinde en düşük 62,361 en yüksek 62,943 puanı gören endeks dar bantta hareketine devam etti.



Dün TSİ 17:00’de ba şlayan Bernanke’nin konu şmasında, i şsizlikte kaydedilen ilerlemenin endi şe verici derecede yava ş olduğunu, ekonomik toparlanma için ek önlemlere haz ır olduklarını açıkladı. Konuşma her zamankinden farklı değildi, verilen mesajlar aynı olsa da FED tarafında durum biraz daha kötüleşmiş gibi görünüyor.



Euro/Dolar paritesi İspanya’nın ihalesinde hedeflediği borçlanmayı daha düşük maliyetle gerçekleştirmesi, 1,23'ün üzerine yükselmi şken, Bernanke’nin konuşması ile 1,22'nin altına gevşedi.



ABD'de Yahoo beklentilerin üzerinde Intel ise beklentilere paralel kar aç ıklasa da cirolarının tahminlerden dü şük gelmesi kayg ı verici. Ki Intel de bu kaygıyı taşıyor ki. 2012 yılının tamamı için ciroda büyüme beklentisini yüzde 3 -5 indirdi.



Yarın TCMB Faiz kararı öncesi IMKB temkinli durusunu sürdürmekte. Piyasalar Merkez Bankası'nın faiz koridorunun üst band ını indirmesi yönünde beklentiye sahip. Euro bölgesi maliye bakanlar ı Cuma günü ö ğle saatlerinde bir telekonferans görüşmesi ile bir araya gelecek, toplantıda İspanya'ya verilecek banka kurtarma paketi ve buna eklenecek şartların nihai halinin onaylanmas ı ele al ınacak. Bugün de piyasalar yurt d ışında Bernanke’nin TSİ 17:00 ABD Temsilciler Meclisi’nde vereceği mesajları takip edecek.Bu akşam yayınlanacak olan Bej Kitap raporunda da ekonomik gidisattaki bozulman ın teyit edilmesi, parasal genişleme hikayesini devam ettirecektir.



IMKB'de 61.800 ve 61.300 önemli destek seviyeleri olmak ile birlikte 61.800'ün a şağı doğru k ırılmasını beklememekteyiz.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.