Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Lübnan`a elektrik üretmeye gidiyor

15 Temmuz 2012 Pazar::

Karadeniz Holding`in "Dostluk Enerjisi" projesi kapsamında hayata geçirdiği enerji gemileri Karadeniz Powership`ler, Irak ve Pakistan`ın ardından Lübnan`da da hizmet vermeye hazırlanıyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Karadeniz Holding`ten yapılan açıklamaya göre, bu konudaki anlaşma Lübnan Enerji ve Su Bakanı Gebran Bassil ile Karadeniz Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Remzi Karadeniz tarafından Beyrut`ta imzalandı. 270 MV kurulu gücündeki iki Powership, üç yıl boyunca Lübnan`da elektrik üretecek.



Karadeniz Powership`ler, Irak ve Pakistan`ın ardından, bu kez bir Akdeniz ülkesinde hizmet verecek. Günde 5-7 saat süren elektrik kesintileri nedeniyle halkı büyük sıkıntı yaşayan, mevcut santralleri yeni teknolojilerle rehabilite edilmesi gereken Lübnan, bu süreçte elektrik ihtiyacını Karadeniz Holding`in enerji gemileri ile karşılayacak. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karadeniz Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Remzi Karadeniz, hayata geçirdikleri özgün projelerle dünyanın dört bir yanındaki insanların elektrik ihtiyacını karşılamak için çalıştıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:



"Karadeniz Powership gemilerimizde üreteceğimiz elektrikle Lübnanlı kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Lübnan`ın bizler için çok özel bir yeri var. Bu proje için 2010 yılından bu yana tüm gücümüzle çalıştık. Uzun soluklu bir ihale sürecinin ardından bu alandaki deneyimlerimizden de aldığımız güçle maliyet ve verimlilik açısından en iyi teklifi vermeyi başardık. Bu süreç sırasında öğrendik ki Lübnanlılar dünyanın en zorlu müzakerecileriymiş. Halkı için en iyisini isteyen insanların ülkesi Lübnan`a hizmet vermek, bizler için çok gurur verici. Powership`lerimizle en kısa sürede Lübnan`a geleceğiz ve üç yıl boyunca bu ülkede olacağız."



270 MV gücünde iki gemi



Verilen bilgiye göre, 1948 yılından bu yana faaliyet gösteren Karadeniz Holding`in Powership filosu bin MV kurulu güce sahip. Irak`ta 3, Pakistan`da 2 gemi ile elektrik üretimi gerçekleştiren filo, Lübnan`da toplam 270 MV kurulu güce sahip iki gemi ile hizmet verecek. 5 enerji gemisi inşa halinde olan Karadeniz Holding, Lübnan`ın gelişimini kısa ve uzun vadede desteklemek amacıyla yeni Powership`ler getirmeyi de hedefliyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.