Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

276 Yıllık dev el değiştiriyor

13 Temmuz 2012 Cuma::

İflasını isteyen Avrupalı şirketlere hayat öpücüğünü Türkler veriyor. Fransız SELNI, Makedon Swedmilk, Karadağlı Niksiç’in ardından 276 yıllık kâğıt üreticisini de Türk şirket alacak Saray Matbaacılık, Slovenyalı Radece Papir’i 15 milyon euroya satın almaya hazırlanıyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Yabancı firmalar Türkiye’de yatırım yarışına girerken, Türkler ise vitrine çıkan Avrupalı şirketleri gözüne kestirdi. Birçok ülke varlıklarını özelleştirme programına alırken, Türk işadamları adeta Avrupa’da şirket avına çıkıyor. İflasın eşiğine gelen Fransız SELNI, Makedonyalı Swedmilk, Karadağlı çelik devi Niksiç Türk şirketlerle hayata tutundu. Son olarak bunlara dünyanın en yaşlı kağıt üreticisi Radece Papir eklendi.



Temelleri 18′inci yüzyıla dayanan Slovenyalı kağıt firması Radece Papir için masaya oturan Türk şirket ise Saray Matbaacılık. Ankaralı Saray, kriz nedeniyle iflasa sürüklenen Radece Papir’i almaya hazırlanıyor. 1736 yılında kurulan Radece’nin iflas birimi yöneticisi Borut Soklic, son teklif verme süresinin dolduğunu ve iki firma ile görüşmelerin sürdüğünü kaydetti.



Türk şirket Saray Matbaacılık’ın 15 milyon euro teklifte bulunduğunu belirten Solkiç, “Bu fiyat en uygun teklif. Fabrika için verilen fiyatın 6.5 milyon eurosu gayrimenkul ve binalara yönelik yapıldı” dedi.



Çelik devine hayat



Son olarak geçtiğimiz aylarda Karadağ’ın demirçelik devi Zeljezara AD Niksic için masaya oturan Tosyalı Holding, 15.1 milyon euroya aldığı fabrikaya 35 milyon euro yatırım yapacak. Öte yandan Fransız SELNI, Vestel ile üretimini sürdürürken, Sütaş, Makedonya’nın en büyük süt firmalarından Swedmilk’i satın aldı. İflas eden Swedmilk ile bölgedeki ilk yatırımını Makedonya’nın başkenti Üsküp’te yapan Sütaş, Arnavutluk, Kosova gibi Balkan ülkelerinde büyümeyi hedefliyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.