Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

İran'ın hesabını kestiler

8 Temmuz 2012 Pazar::

Kanada'nın en büyük bankası TD Bank, hükümetin uygulamaya aldığı yaptırımlar doğrultusunda İran asıllı müşterilerine ait banka hesaplarını kapattığını duyurdu.

Yazı Boyutu : A A A A

Kanada'nın en büyük bankası Toronto Dominion (TD) Bank'ın (TD), çoğunluğu İran asıllı müşterilerine ait hesapları kapatmaya başladığı bildirildi.



TD Bank Sözcüsü Muhammed Nakhooda, yaptığı açıklamada, uygulamadaki hedeflerinin Kanada'da yaşayan İranlılar değil Kanada Hükümeti'nin İran için koyduğu yaptırımları uygulamak olduğunu kaydetti.



Kanada Hükümeti'nin, İran'a yaptırımlar kapsamında Özel Ekonomik Önlemler Yönetmeliği hazırlayıp, uygulanması için ilgili kurum ve kuruluşlara yolladığını hatırlatan Nakhooda, bu yönetmelik gereği hiçbir Kanadalı finans kurumunun İran'ın yararına olacak bir finansal hizmete aracılık edemeyeceğini savundu.





Kanada İranlılar Kongresi ise yaptığı açıklamada, uygulamanın Kanada'daki üyelerinin günlük hayatını olumsuz etkilediğine dikkat çekti.



Hesapları kapatılan İran asıllı Kanada vatandaşlarının, başka bankalarda hesap açtırmalarının zorlaştırıldığı da belirtilen açıklamada, kararın, para transferi yapılan hesaplar üzerinde uygulanması istendi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.